Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Zápach z úst - reflux, kandidóza, parazity

Príspevok v téme: Zápach z úst - reflux, kandidóza, parazity
buratinko

Ahojte všetci, už niekoľko rokov ma trápi zápach z úst pričom sa o svoju ústnu hygienu starám až až. Umývam si zuby niekoľkokrát denne, ak je možnosť tak po každom jedle, umývam si takisto jazyk, mám špeciálnu pastu a ústnu vodu na halitózu, používam peroxid vodíka atď. Ale to pomáha iba čiastočne. Mávam biely povlak na jazyku, ktorý si myslím, že mám z kandidózy, keďže sa liečim na chronické chlamýdie trachomatis užívam veľa antibiotík. Takisto mávam pálenie na jazyku a zlú chuť v ústach, niekedy hnedý povlak na jazyku (žeby žalúdočná kyselina?), bolesti brucha, hnačky, bolesti v trojuholníku, atď. Myslím si , že mám aj reflux lebo niekedy po jedle keď si grgnem tak sa mi vráti kyselina do úst. Takisto je možné , že mám aj nejaké parazity, keďže pred niekoľkými rokmi mi na gastro diagnostikovali parazity zo stolice. Je tu niekto kto mi vie poradiť, čo by najviac pomohlo na ten reflux? na kandidózu beriem lieky, sporanox a mením ho na nystatin, teraz chcem dokúpiť CITRICIDAL aj oregánový olej, beriem probiotiká. Plánujem si kúpiť aj enzými a vyskúšať beatine HCL: Prosím vás ak je tu niekto s podobným problémom ako ja nech sa ozve, ďakujem.

mascha

pridávam jednoduchý recept na očistu 3 dni po sebe ráno vo vode,alebo pridané do jedla užiť 2 lyžice zomletého ľan.semena a klinčekov v pomere 50g:5g,3 dni vysadiť potom znova 3 dni, takto počas celého mesiaca

ibino

Skús kvalitné probiotiká super acidophilus klas 10 miliárd - treba ich cmúľať pred jedlom a tráviace enzýmy super bromelain a papain. podrobnejšie pozri na stránke mojezdravie.sk

Diaana

Myslím si ,že by si mala skusit aj zubneho lekara,ísť na preventívku,niekedy stačí urobiť poriadok v ustach,taky zubny kameň z neho to môže byť ,skus ist,,a peroxid vodika nie je dobre používať dlhodobo-ten povlak na jazyku,dokonca až chlpaty čierny jazyk,to môže byť od neho,zubny kameň sposobuje parodontozu-vtedy je zapach z ust,v prvom rade by som išla k zubarovi.potom by som to riešila tabletkami a inymi lekarmi,veľa šťastia

mascha

a na parazity ti niečo dali? zrejme si sa ich nezbavila, kladú vajíčka...teba ti očistiť črevo,ostatné problémy sú pridružené...môžu pomôcť aj prírodné produkty ľan, kyslá kapusta, psylium,mrkva,jabl.ocot...

syndiluca

Na kyselinu vam lekar predpise lieky, urcite ano, na volno nema vyznam, iba ak maalox napriklad.

ak mate kandidu, treba sa vyhnut vsetkym sladkostiam a cukru ako takemu, to vam pomoze s pomocou antibiotik vyhubit ich.

halitoza ma povod v zaludku, ak mate teda chrup v poriadku, takze gastroenterolog sa tym musi viac zaoberat. existuju probiotika, ktore sa rozpustaju v ustach a to biogaia pedtabs-tie by vam prospeli.

Jakerpa

Skúšali ste stým zájsť k obvodnej lekárke? Mňa tiež trápi zápach z úst, biely povlak na jazyku atd. Obvodná ma poslala na Gastro vyšetrenie, kde mi dali hadicu do žalúdka a kontrolovali mi helicobactera a kyselinu. Dá sa tým vyšetrením dosť zistiť a hneď všetko naraz. Je to síce nepríjemné, ale príde mi to ako lepšie riešenie ako skúšať všetko možné bez toho, aby človek vlastne vedel, čo presne mu je.