Už som na dne

Príspevok v téme: Už som na dne
Ľavák

Ahojte. Mám 15 a hrám na normalnej gitare 7 rok a na elektrickej 4. rok. Dostal som ju na narodediny spolu s kombom. Gitara bola prvý polrok výborná. Avšak ta gitara sa začala kaziť a to dosť (čo by sme od 170e gitary čakali) Teraz keď hrám tak ju musím každú chvíľu naladzovať... pýtal som rodičov , či by mi nekúpili gitaru. Ich reakcia bola: len za svoje , teraz na to nemáme. No hneď , keď som dostal financie od babky, tak mi ich vzali , a dodnes som ich nevidel. Babka už teraz nerobí , už poberá len dôchodok , tak mi už moc nepomôže. Rád by som si našiel brigádu , ale nemám kde ... Pýtať tie peniaze od rodičov tiež asi nebude najlepší nápad... Alebo ?

Ďalšia vec je , že tie 4 roky tvrdého drillu na el.gitare ma stáli za **** Každý odomňa chce , aby som hral nejaké 4 akordové pesničky založené na tonike , subdominante a dominante danej stupnice , v ktorej je pesnička písaná. Ak im zahrám niečo od G. Moora , Metallicy atď. tak sa tvária , že nepočujú. Pritom sú to už dosť náročne pesničky. Viem , mám to robiť pre seba , ale chýba mi ten impulz z vonkajšieho prostredia , aby ma aspoň trochu pochválili.
Rozmýšľam , či pokračovať :/

Prajem pekný večer ;)

Ľavák

prosím , tu máš môj druhý mail : bananjozko@gmail.com
Kontaktuj ma a dám ti môj pravý :D nechcem tu dať môj osobný mail :D

mam56

A už si sa učil, čo sú to triády, arpegiá a pentatonické stupnice?
Tak ti to vysvetlím, aby si zo mňa niečo mal už keď si s tebou píšem.
Keď máš napr. G dur a chceš sólovať do jazzu tak, aby to dobre znelo (melodicky), tak počas sólovania musíš vynechať C-čko a Fis-ko.
Najmä to C-éčko musíš vynechať (na fretboarde je to tón pod G, čo vieš), lebo to neharmonizuje.
Tým ich isto zaujmeš, keď budeš sólovať ako blázon a oni za oného neprídu na to jak to robíš:-)
Oni môžu v G-dure hrať akýkoľvek akord!
Pre E-moll platí to isté, čo pre G-dur, E-moll je tzv. relatívna mólová stupnica ku stupnici G-dur.
E-moll - Nothing else matters (na ničom nezáleží).
Tak,,, sólovať som ťa naučil, tak im to nandej!!!
www.youtube.com
Best regards,
double-superstar

mam56

Jáj, chvála Bohu, aspoň niekto, kto ma neuviedol do rozpakov, keď som si prečítal jeho (tvoju) správu a nezačalo mi hneď drbať (ani pod vplyvom návykovej látky).
Nechcem ti brať ilúzie, ale gitarka za tie peniaze, čo ste platili, je probably a shit.
Ja ti dobre poradím, že ako sa dostať k novej a lepšej gitarke, resp. Alcapone by ti takto poradil.
On chcel bicykel, keď bol malý, ale bol hlboko veriaci, tak to spravil tak, že najprv si bicykel ukradol a už keď sa na ňom vyvážal, tak prosil Boha o odpustenie. To by si isto dal aj ty.
Odkiaľ si, bro?
Ja som si bol dnes dať prefarbiť vlasy, lebo už mi začínajú sivieť.
Čo povieš, bro, na moje vlasy?
Nevidno tam už sivé, či?
Nechaj tu maila, popíšeme, čo a ako, jak na tých hlucháňov:-) Resp. ako zaujať hudbou hluchých:-)
www.youtube.com
Bože, niektorí ľudia majú peňazí jak plev a väčšina má tak p.d makový.