Ahojte...neviem ci bude mat ochotu niekto toto citat...ale rozhodla som sa napisat co ma zoziera.Pri porode mi vznikla krvna zrazenina na hlave,casom som mala problem s ucenim.Mala som problem s kratkodobou pamatou.DLho som sa ucievala,na druhy den som skoro nic nevedela.Po dlhom preliecovani..som mala ucivo v malicku...ucenie mi islo lahko...a vsak spomienky..na preplakane noci...to ako som bola "ina" pre nasich a v skole...to vo mne ostalo.I ked som vedela ze z tej najslabsej v triede som sa pohla o dost dopredu...ca isiel..maturita za mnou...prve pracovne skusenost..a stale vytrvalost..nieco dosiahnut i ked v malickostiach ale presvedcit seba ci inych ze na to mam...aj ked som mala dost nizke sebavedomie...mala som nejake vztahy aj ked jeden ma vynimocne potrapil...potom co o mna bojoval...si ma ziskal ,zalubila som a potom ma psychicky sundaval...s tym ze mi vyznal lasku a na druhy den nevedel co citi...az sa vyspal s byvalou...samozrejme urobil mi )"dobre" meno ..a na miesto neho som to spravila ja...a teraz mam uz 6 rokov priatela...ktoreho milujem...vztah sme mali na zaciatku velmi tazky...nasla som si pracu kusok od domu kde byvame..a vsak ...par zien si tam na mne zasadlo ,a den co den som bola tercom posmechu a majster to viedol...dost ma to psychicky sundalo...vydrzala som tam rok...aj ked som toho vedela vela,a nakolko mi malokedy niekto pomohol som bola pre nich hlupa...snazila som,sama so obsluhovala stroje ,ale to nestacilo...majster ma verejne ponizoval..nadaval mi...doma som mala minimum podpory...po dedine ma ohovarali ,od svokrovcov ziadna podpora...priatela to uz ani nebavilo pocuvat a ja do rana v place...samozrejme stres spravil svoje a zacali zachvaty na zaludku...do toho ma nechtiac postrelil priatel vzduchovkou...zial vzduchovka bola silna a brok sa dostal hlboko...po nezdarenej operacii som bola doma...zakamoflovala som to,v praci aj pred svokrovcamii nech je klud...tazko by tomu verili ako sa to udialo,ale umyselne to nebolo...samozrejme v praci uz bol posmech ...ze si mozem byt doma na pn..ake mam vymozenosti...proste zlo vsade same zlo...z prace som odisla nasla si inu a sem tam jednorazovky v zahranici...byvam so svokrovcami,ako som uz pisala...svokora mi to na zaciatku niak neulahcila...priali mi ...zacala som tu byvat...ale moje sukromie bolo tabu asi len pre mna...pri vareni som bola sledovana na kazdom mieste...kazdu chvilu...mi vravela co mam,kedy to mam...vazila so mnou..proste psycho...aj ked som to varila uz niekolky krat vzdy mi prichystala suroviny vopred,s babkou do mna zacali ,ze ako krajam ako bielim zemiaky...ci ako rajbem jablka...som vyucena kucharka...a ok,ked niekto inak robi sa rada priucim ale toto bolo fakt vela...zacali ze sa staromodne obliekam co budu svokre hovorit v dedine ze ju budu ohovarat,obliekam sa ako mlada baba budem mat 27,potom sme isli napr von, a vo dverach ...to toto si obliekas?proste stale urazky...stale urob si inak vlasy urob toto,pradlo ako vesiat,ako zehlit,ako prezliect periny...a to som vedela uz ako dvanast r.pri peceni na vianoce...stale chce dat piect dcere aj ked vie ze peciem dobre a rada...a dcera ma deti a kopcom prace a ona povie aby to nebolo na mna vela...taktiez som natierala plnku a ze...ved ty to vies. a usmev na perach...mala som vianocny stromcek...chodila mi do izby a menila mi ho kazdy den nieco ine..az som sa nastvala a povedla ,som jej ze preco to robi,preco?ked mne sa paci aj priatelovi...co jej vadi?ze neni s nicim spokojna co spravim a bola ticho...teraz ked mi nieco niekto povie niekedy svokor alebo priatel v negativnom tak sa tak skodoradostne zasmeje...svokor o tychto veciach nevie a priatel vie...aj sa ma uz zastal neraz ale svokra si sedi na usiach,...teraz je maly utlm...snazim sa aj vyhybat ,malo vravim o mojom sukromi...celkovo...raz som si zastala priatela ,svokor nieco zle nanho povedal a svokra, mi povedala ze si nemam take nieco dovolovat ,ze nemam pravo ze tam niesom doma ...a v dome mojich 15 tisic eur uz...prerabame si pomaly...no a takto zijem ..teraz si zhanam pracu a moja dilema je kde hladat?ked mam take zle skusenosti z kolektivu kde som robila?Ked vidim tych ludi chyta ma triaska a pomaly infarkt.stav...minule ma hodilo o vanu a triaslo so mnou tak 7 sekund potom mi strpli ruky..idem k neurolog.neviem co to bolo...stale zazivam stres...neviem sa ho zbavit..ci z toho detstva ci z toho co prezivam a pod.prosim vie niekto poradit.?
Moj zivot
ahoj mohla si napisat aku mas skolu vzdelanie :) ale tak si skus hladat robotu kde neni kolektiv alebo proste skus zapadnut ... :) hlavne nestracaj nadej .. ludia su na tom aj ovela horsie.. ale to si nikdy nehovor .. lebo pre kazdy ma iny zivot a ine moznosti.. a to robi ludi nestastnym.. napriklad deti v afrike nemaju co jest a podobne .. ale maju menej moznosti a su stastnejsi ako mi tu :)