Ahojte.Mám 15 rokov a mám problém s tým že často a dlho iba premýšlam.Napríklad v škole,spolužiaci sa stále bavia, rozprávajú,sedia v skupinkách a ja ostávam iba na boku,a zahĺbim sa do myšlienok.A doma,keďže som jedináčik,keď som sama tak si pustím hudbu alebo robím samostatné aktivity a premýšľam o hocičom,a keď sú doma rodičia tak zvyčajne prehodime len pár stručnych viet a každý robí svoje.Som introvert ale prekáža mi to,lebo nerobím nič užitočné,iba premýšľam.Niwkedy sa cítim v spoločnosti fakt ako blázon a každý sa mi vyhyba :( čo mam robiť?Ako sa vyslobodiť z tohto bludného kruhu myšlienok?
Stále premýšľam....
Ahoj :-) mam tiez 15 rokov a som tak isto introvert :-) napis mi na e mail "rodnejkraj@seznam.cz" mozme pokecat :-)
Klidne si pusť muziku a poslouchej, pak se vnoříš jěšte více do sebe a možná dosáhneš i osvícení, s kterým se však nesmíš chlubiť, neboť ti vystaví papírý, víš? No, nevíš.
Tak si pusť aspoň ten cover, když je všechno prohibited a vyprdni se na všechny vobmezence.
Život je jenom jeden, tak ať mi alespoň patřične je.e:-)
www.youtube.com
Nooo, moooja, v dnešnej dobe má veľa ľudí niečo s hlavou. To je už nooormálne.
Aj ty moja, aj ty, však keď ti to myslí, tak to je dobré a nie zlé:-)
Či aj ty to máš pomýlené? Myslím, že nevíš rozlíšit, co je a co není normálnô? Život ťe dozajista naučí zachovat poŘádek a nevychádzet z bytu, v kerým bývaš, moooja.
V dnešní době se už nesmí vycháZet ven, víš? A víš proč? Protože aj jiňí to mají v hlavě pomýlený.
Ja si tiež neviem vysvetliť niektoré veci. Od kedy som si začal variť, tak som zhodil 2 kilá. Ja fakt neviem jako je to možné?
Dokážem napr. spraviť zo 4 porcií len jednu a nikto sa môjho jedla na sporáku ani nedotkne.
Je toto mooožné??? Nooo, nemyslím.
P.S. Nauč se hrát na flétnu!!! Aspoň ťe bude slyšet a lidi ťe budou zdravit. Víš? No, nevíš:-)
Niečo čítaj, napríklad časopisy, noviny, pozri relácie z TV archívu na nete, koncentruj sa na spravodajstvo, na športové spravodajstvo, pozri videoklipy, skús si požičať dvdčka a kuknúť dobré filmy. Film je fajn, lebo musíš byť pri ňom koncentrovaná. Alebo si skús dať záväzok, že do troch mesiacov si pozrieš 100 anglických filmov. Máš v škole anglinu? To budú všetci spolužiaci len tak čumieť, ako si sa v nej zlepšila! Ver tomu, fakt to pomáha. Pred Veľkou nocou môžeš maľovať vajíčka a pred Vianocami vianočné ozdoby. Nie je možné, aby sa v dnešnej rýchlej dobe človek nonstop nudil. Blížiš sa do veku, kedy baby môžu už mať prvého chlapca, prvú lásku. Uvidíš, potom sa už nudiť nebudeš. Lebo už budeš mať niekoho pri sebe, s kým budeš tráviť čas a s kým sa budeš baviť a to ti odpúta pozornosť od všelijakých myšlienok, ktoré prichádzajú len tak z čistej nudy. Cez víkend navštív starých rodičov, lepšie je porozprávať sa s nimi ako čumieť do plafóna a premýšľať nad nudou. Starší ľudia sa potešia, keď príde na návštevu vnúča. Vnesieš im tam trošku života, normálne ich to prebudí, že pri tebe ožijú. Fakt. Dovolili by ti rodičia chovať psíka? Skús ich o to poprosiť. Niečo hravé. Maltézskeho. Ten má v sebe toľko energie, že prebudí aj ťažkého depkára a z postele ho vytiahne a asi aj mŕtvolu z hrobu - blbé prirovnanie. To bude zábava, potom už zaručene nad nudou premýšľať nebudeš. Vonku stretneš ďalších psíčkarov a už sa budú rozprávať veselé zážitky o zvieratách. Ďalší účastníci fóra napíšu o chvíľu ďalšie návrhy. Stačí si z nich niečo vybrať a zrealizovať.