ahojte,
potrebovala by som poradiť. Dávala som si prihlášku na bilingvál na Evanjelické lýceum a na bilingvál GJH Novohradskú. Prijali ma na obidve školy. Naozaj neviem, ako sa mám rozhodnúť. Všetky kamarátky, vrátane chalana, čo sa mi páči idú na EL (avšak vzťahy asi v dnešnej dobe dlho nevydržia, hmm). Na GJH je kvalitnejšie učenie (orientujem sa na prírodovedné predmety).
Prosím má niekto skúsenosti
rozum alebo city
Tú mincu som aj ja párkrát v živote využila. A tiež inú slečnu - náhodu. Bolo to však dávno... Teraz sa riadim srdcom, rozumom, intuíciou... : )
Lucia, sama zváž, čo si pre svoje rozhodnutie vyberieš. Či to bude jedna, dve, či všetky rady. Alebo si hoď tou povestnou mincou...
Rady nikdy neodmietaj. Rozhoduj sa však sama. Svoje rozhodnutia podriaď tomu najlepšiemu, čo v sebe máš. Svojím momentálnym emociolnálnym a mentálnym schopnostiam. A zapoj aj intuicíu. Buď poctivá, nepodvádzaj, neponáhľaj sa... Tak sa Tvoje rozhodnutia stanú v danej chvíli za daných okolností a daných podmienok tými správnymi rozhodnutiami. A potom nemusíš nič ľutovať. : )
Rozhoduj len za seba a vyber si školu, ktorú považuješ za kvalitnejšiu. Pre porovnanie - mal som blbý vzťah, motýliky v bruchu z mojej strany robili so mnou to, že som ľúbil falošnú babu, ktorá ma len využívala, lebo bola pekná štíhla. Nepáčia sa mi tučné, ale hovorím, kebyže si mám ešte raz vybrať, bol by som vzal radšej skromnejšie trochu pri tele dievča, ktoré po mne vtedy tiež išlo a do povahy mi tiež lepšie sadlo. Pointa - zvíťazili u mňa city nad rozumom a potom som ako nerozumný človek aj dopadol. Nechýbalo veľa a mohol som skončiť nevinný ako obžalovaný pred súdom za dohnanie psychicky narušenej priateľky k samovražde, no našťastie som si všimol u nej sebapoškodzovanie a tým som v momente vytriezvel, poslal som ju kade ľahšie a dobre som urobil. Tá druhá je už šťastne vydatá a má dieťatko. Mohol som mať šťastnú rodinku a dobrú, hoci aj nie celkom chudú ženu. Kde som len mal rozum, kde? Preto ti hovorím, použi rozum. Aj keď viem, že toto je téma o inom, aj tak som to sem dal. Vo všetkých životných situáciách je najlepšie použiť rozum. Tak aby rozum zvíťazil nad citmi a to ťa dovedie k šťastiu.
snad nebudeš brať ohľad na jedného chalana ktorý ide inam, choď na kvalitnejšiu školu.. takých chalanov ktorý sa ti budú páčiť bude ešte veľa :-)
gjh je fajn skola, kamos tam chodil
Ak budeš takto premýšľať, tak skôr či neskôr sa ti stane niečo, čo nebude podľa tvojich predstáv.
Potom si povieš ,,prečo som sa takto rozhodla - ľutujem to rozhodnutie,,
Ale...rozhoduj sa vždy podľa seba a podľa toho, ako to sama chceš alebo cítiš. Či už u teba preváži rozum alebo emócie, tak nechaj seba rozhodnúť a nie niekoho iného.
Potom nebudeš ľutovať nikdy nič, pretože si sa rozhodla sama a v tej danej chvíli si to rozhodnutie pokladala za to ,,NAJ,,
urcite gjh......
ďakujem vám :) a chodil niekto na to gjh?
GJH jednoznacne. Ako sama pises - vztahy sa koncia, ale ty sama so sebou a svojim vzdelanim budes na cely zivot. A zvladnes to, su to len pochybnosti, ktore ma v sebe kazdy. Ti, ktori sa ich nezlaknu, dokazu to, co chcu.
Ahoj Lucia. Nestresuj zbytocne. Zvladli to tam ini studenti - zvladnes to aj ty. Tak sa neboj. A kamaratov si najdes vsade ak si mila prijemna usmievava priatelska ai)