Zdravím, obraciam sa na Vás s mojim dlhodobým problémom. Možno tu už niekto niečo podobné zažil. Mám podozrenie, že to začalo v Auguste minulého roka, keď som dostal zápal pľúc. Mal som 5 dni teploty 39, zápal sa ale preliečil. Cítil som sa trocha horšie a doktor ma upozorňoval, že imunita bude teraz o čosi slabšia, ale tak až tak som to neriešil. Akurát sa mi zhoršili migrény a lieky na ňu som musel začať brať aj viac krát za týždeň. Ale nejak som neriešil lebo zaberali. Akurát som nastúpil na výšku a tak sa pridal aj nejaký ten stres. Všetky moje problémy začali jedným večerom, keď som šiel vlakom večer na intrák. Celý deň som sa cítil unavene a nejak malátne, ale tak nevenoval som tomu veľkú pozornosť. Vo vlaku sa mi zrazu nesmierne roztočila hlava, srdce sa mi rozbúchalo neskutočne, prišiel pocit na zvracanie a myslel som že tam odpadnem. Po pár minútach som vystúpil a zavolal domov, nech po mňa niekto príde. Zatiaľ som na stanici aj zvracal a cítil sa totálne divne. Šiel som na pohotovosť, kde ma poslali domov s tým, nech si zoberiem magnéziovú tabletku. Tento strašidelný pocit na odpadnutie ale vo mne zostal a začalo byť všetko zle. Šiel som prvé na neurológiu, kde mi povedal doktor, že mám vestibulárnu migrénu a dal na to lieky. Veľmi ale nepomohlo a ja som sa cítil každý deň značne unavený. Nastúpil do toho stres, na cvičenia v škole som sa bál chodiť, lebo som sa bál že mi príde zle. Občas sa mi to aj stával a musel som sa vypýtať z cvičenia. Bol som aj častejšie chorý a preto som aj mal viac absencii a pridal sa stres, či ma nevyhodia zo školy. Následne som navštívil kardiológiu, kde mi urobili všetky vyšetrenia vrátane 24 hodinového holtera, ktorý nič nenašiel. Následne som skončil v nemocnici s nesmiernymi krčmi v bruchu. Diagnóza subileózny stav (nepriechodnosť čreva). Naštastie som sa vyhol operácii a prešlo to samo. Tak teda prišlo podozrenie, že všetky zdravotné problémy spôsobuje tráviaci trakt. Bol som na všetkých vyšetreniach u gastroenterológa, ktorý všetko vyvrátil. Našiel iba candidu, ktorá mohla niečo spôsobovať. Tú som ale preliečil nejakými preparátmi a zmizla. Následne som navštívil ortopéda s tým, či nemám problém s krčnou chrbticou. Povedal, že som trocha krivý, lebo som značne vysoký, ale stavce sú tam, kde majú byť a výraznú výchylku nevidí. Navštívil som aj imunológia, ktorý mi povedal, že mam mierne slabšiu imunitu a nasadil mi nejaký imunor. Takto to pokračovalo do konca minulého roka. Tak som narazil na to, že podobné príznaky sprevádzajú aj panicke záchvaty. Uvedomil som si, že mnoho mojích stavov sú zrejme niečo také. Po tom čo som si to uvedomil sa aj stav zlepšil. Trochu som sa snažil psychický uvoľniť a mal som pocit že stav sa lepší. Stále ma ale prenasledovala nesmierna únava. Večer som si nemohol s kamošmi ani vyraziť, lebo hneď som bol strašne unavený, prišlo mi zle atď. Bohužiaľ, mám pocit že problémy sa navracajú. Minule som musel odísť z prednášky, lebo tam bol vydýchaný vzduch a mal som pocit že odpadnem. Taktiež som mal stav keď mi prišlo dosť na vracanie a začala sa mi točiť hlava. Taktiež mi neurológ dal nejaké preventívne lieky na migrénu, ktoré zaberali asi tak mesiac a potom som znova začal mať pravidelné migrény. Hovoril mi ešte pred tým, že na takéto migrény sa podávajú antiepileptika, ale známi čo ich bral mi hovoril, že to je nesmierne svinstvo a dostal depresie, triašku a podobné strašidelné vedľajšie účinky. Nestretol sa niekto s podobnými problémami? Nevie niekto poradiť?
Zhoršená kvalita zivota
to je tazko rieśit zdravotne problemy v nasom zdravotnictve :(
Niekedy koncom minuleho roka mi sestricka spravila obsirny odber krvy, rovnako ako imunologicka. Jediny pruser bol dost znizeny vitamin D, ale ten ja odvtedy beriem uz dlho.
nezijes v plesnivom prostredi? aj nahromadenie plesni v okoli, v tele, alebo alergia na plesne vie urobit zo zivota peklo
ok, ked nie tetania, tak potom patrat po tom, aka pliaga vycina v tvojom tele - bakterie, virusy, parazity alebo tazke kovy. vacsinou to byva kombinacia tychto vsetkych. skusaj aj alternativu, s tymto ti lekari neporadia. mozno ak Dr. House :) daj si spravit tie krve testy na vsetky mozne a potom sa budes mat od coho odrazit
EMG ako migrenik mám robené pravidelne. Neurolog mi robil pomerne dlho rôzne vyšetrenia na reflexy atd.
znie to ako tetania. neurolog ti nerobil EMG na tetaniu? ak nie tak si to vyptaj. mohol to zapal pluc odstartovat, mne tetaniu tiez odstartovala choroba. pytaj si celkovy rozbor krvi na vsetky mozne bakterie a virusy. herpesvirusy, ebv, cmv, rozne bakterie- plucne chlamydie, mykoplazmy, borelioza.
MRI mozgu na vylucenie niektorych diagnoz ti nerobili?
podla priznakov to vsak znie ako tetania
Bol som na vyšetreniach na DAO a hodnoty boli OK.
Môžeš mať tú histamínovú intoleranciu, alergiu,... Si študent, na prednášky musíš, o chvíľu Ti začne skúškové. Odporučila by som Ti alternatívne centrum takého typu, kde by Ti na jednom sedení preklepli takmer celý organizmus behom hodiny. Pozri sa na to a podobné si nájdi vo svojom okolí :
testy na histaminovu intoleranciu ti robili na imunologii? lebo ta sposobuje migreny. traviace tazkosti a mnoho dalsieho