Šupinky po umytí, mastnota

Príspevok v téme: Šupinky po umytí, mastnota
Jakerpa

Dobrý deň prajem všetkým, ktorí otvorili túto tému. Mám jeden problém s ktorým si neviem rady a preto som sa obrátil na Vás. Vždy keď si umyjem hlavu s akýmkoľvek šampónom, ostanú mi na celej vlasovej pokožke hlavy také malinké šupinky. Skúšal som si hlavu umyť aj podľa "no poo" metódy so sódou bikarbónou no šupinky sa objavili aj po nej. Ja mám jednu teóriu ale nemám ju ničím podloženú. Mne sa extrémne mastia vlasy a vlasová pokožka. Keď si prejdem prstom po hlave, ostava na ňom mastnota. Tá teória je, či tie šupinky nemôžu byť vlastne tá mastnota ktorá sa nepodarila úplne umyť. Viete niekto prosim Vás o nejakej poruche, kvôli ktorej sa tak extrémne mastia vlasy a pokožka? Začalo to v puberte, no po jej skončení to nezmizlo. Ďakujem každému kto si to prečíta a odpovie.

Jakerpa

Nikto z Vás sa nestretol s podobným problémom, poprípade nevie poradiť, v čom by mohol byť problém? Predom ďakujem za akúkoľvek odpoveď.

Jakerpa

Keď sa moja mama pýtala doktorky keď bola u nej tak jej povedala, že sa môže jednať aj o hormonálnu nerovnováhu. Myslím, že riešiť to vonkajšie rôznymi šampónmi nemá moc zmysel a treba sa nato zamerať vnútorne. Možno endokrinologické vyšetrenie, preto som písal sem, že či náhodu niekto stým tiež nebojoval.

Pat Rícia

Ja som bola, dostala som sa až ku kožnej. Ona mi začala predpisovať rôzne šampóny, ale výsledkom bol pravý opak.

Jakerpa

Aj ste rozmýšľali zájsť stým k doktorovi čo Vám nato povie? Ja v poslednej dobe uvažujem, že pôjdem k svojej obvodnej doktorke stým.

Pat Rícia

Áno, presne mám takisto mastnú pokožku. Mne tiež stačí prejsť prstami po vlasoch a vypadávajú mi šupinky. Štve ma to, lebo navyše mám smútok a na čiernych tričkách to vidno ešte viac. Ja som už tiež odskúšala aj soda bikarbónu, ale výsledok bol obdobný ako u vás. Mala som už šampóny z lekárne, Avonu, Zepteru a nič.

Jakerpa

Ja som taktiež skúšal aj čisto prírodné šampóny a nič nepomohlo. Aj Vás trápi to mastenie pokožky a vlasov? Pretože ja keď si umyjem hlavu len s cistou vodou, tak tie šupinky nemám ale čistá voda tú mastnotu nezmyje. Preto mám tu teóriu, či to nespôsobuje práve ta mastnota.