Anglictina ako zacat najrychlejsie rozumiet?

Príspevok v téme: Anglictina ako zacat najrychlejsie rozumiet?
Sajlo1992

Ahojte pred 5 rokmi som zil pol roka v Anglicku. jazyk som sa ucil jedine na ZS ale v UK po par mesiacoch som v podstate uz rozumel skoro vsetkemu potom som musel prist na SK na Anglictinu som uplne kaslal a teraz sa potrebujem dostat co najrychlejsie do formy. Len problem je u mna v tom ze skoro uplne som zabudol slovnu zasubu az na par zakladov. Ked si pustim film alebo pesnicky anglicke v pohode spravim prepis slov len neviem ich vyznam.

Mate nejaku radu ako do toho zase prist ?

som vodic kamonu domov nechodim tak kurz alebo ucitela nemam cas. Dakujem za rady.

A ospravedlnujem sa za pravopis ale SK pravopis mi tiez nejde nakolko niesom rodeny Slovak.

JulkaN

Odporúčam ti tento článok, v ktorom je pekne zhrnuté, ako si zopakovať cudzí jazyk po dlhšej pauze: www.speakingfriends.com

Zhrnutie:
1. Začnite postupne s reálnymi cieľmi
2. Vytvorte si dobrý harmonogram
3. Vyberte si vhodný typ štúdia
4. Využite moderné technológie
5. Postupujte krôčik po krôčiku

Viac ku každému bodu už priamo v článku.

canadanka

v uceni sa jazykov plati rovnica:
Ked chces rozumiet, tak citaj.
Ked chces rozpravat, tak pis.

Inac povedane, zobrat si pero a napisat kazdy den jednu stranu o niecom po ang. napr, co si robil dnes, nieco co sa deje vo svete, ..a pod.
Sedis v kamione, zozen si CD a namiesto hudby pocuvaj ang. , nejake lekcie alebo aj jednoduche CD pre deti - rozpravky a pod.

mam56

Kúp si nejaký hrubší zošit a takisto aj knihu angličtiny pre samoukov a potom si prepisuj slovíčka, lekciu za lekciou. Jedno slovo si prepíš napr. tri až päťkrát podľa toho ako to budeš cítiť.
Budeš mať potom síce veľmi pevný stisk (tvojej dominantnej ruky), ale aj veľa vedomostí.

Jaja15

Na YouTube sú anglické videá, je tam zároveň aj text čo hovoria, videá sú pre rôzdne stupne, je to super, slová ktorým nerozumieš si hoď do prekladača a pusti si to aspom 2-3x.... posielam ti jedno ako príklad
www.youtube.com