Ako sa lieci zavislost?

mam56

A hlavne, učiteľ je pánom na hodine a nikto iný. Učiteľ sa nikdy nesmie nechať zhodiť, či už žiakmi alebo rodičmi alebo riaditeľom.
Kvákať môžu, ale to asi tak všetko.
Skrytý autoritatívny, silný, vnútorný prístup je základom úspechu pri výučbe cudzích jazykov.
Vnútorné Ausstrahlung (pôsobenie) učiteľa je takisto podstatné.
www.youtube.com
A tento gitarista, ktorý vám tu hrá (a nepáči sa vám), je najlepším gitaristom sveta - len na margo.

mam56

Ja už na to všetko nemám nervu. To snáď ani nie je možné, aby človek po ukončení strednej školy vôbec neovládal cudzí jazyk.
To vy ste kde študovali pedagogiku? V Mongolsku, či kde?
Musím o tom napísať nejakú príručku, lebo toto je fu.ked lost dementos.
Takú stručnú verziu vydám teraz tu, namiesto básní.
Čiže, žiakov treba počas hodiny stále zaujať.
Metodické pokyny:
1. Hlavy žiakov nie dole, ale hore!
2. Nielen domáce úlohy, ale kreativita učiteľa.
3. Čo tárate o motivácii? Motivácia dobrými známkami alebo zlými známkami, prísnosť alebo neprísnosť. To je čo za volovina? Učiteľ musí byť rázny a musí sa vedieť aj vyhrážať, potrestať (stačí hlasom) a pochváliť (kedy ste naposledy niekoho pochválili?).
4. Počas výučby jazyka, čokoľvek budete robiť, vždy prejsť z nezáujmu (čítanie textu) do záujmu (komunikácia).
5. Striedať oddych a aktivitu na hodine. Nechať žiakov trochu oddýchnuť a potom aktivita, ale vždy podnetná, nie nudná.
6. Treba klásť dôraz na komunikáciu, ktorá vyvolá v žiakoch zážitok (ste na doskách, ktoré znamenajú svet, tak sa podľa toho treba aj správať).
Keď toto všetko dodržíte, tak vaša úspešnosť bude 90 percent.
Už ma fakt všetko se.ie okolo mňa.
Hlavne treba na hodine veľa vymýšľať. Toto je najpodnetnejšie.
A predovšetkým: opakovnie je matkou múdrosti (čo možno najviac).

mam56

Môžeš namiesto toho použiť aj afirmácie predtým než zaspíš.
Inak, milá moja život nie je o tom, že každému povieš: som tu, starajte sa o mňa.
V prvom rade sa musíš vedieť o seba postarať sama. Nebuď rozmaznaná:-)
Kto má slabú vôľu je shit-worth, to tell ya the truth.
Mám ale pre teba básničku, aby som som si zachoval kontroverznosť:
A ja taká bambuľka, v lese rastie bleduľka.
Tomu som ja veľmi rada, bledule ja zbieram rada.
Natrhám si do vázičky, za päť, za šesť do kytičky.
Pozerám na oceán, v Tatrách rastie encián.
Aj ten sa mi veľmi páči, utrhni ma, nech sa páči!
Svištík na mňa zase čumí, upečiem ho na ohni z gumy.
A ty kamzík, čo tu chceš? Prečo trávu nežerieš?
Ja som lesník, pohorný, ja ťa zaraz ulovím.
Zajem si ja pečienky, zo sťahovavej kačienky.
A ty žltá salamandra, ty si mastná jak saláma.
Máme ešte hlucháne, tie sú zajtra na pláne.
A ten bobrík čiernooký, toho papám už sto roky.
A tie veľké zubríky, tučné sú jak vepríky.
A ten bocian, ten má hlávku, dám si radšej muchotrávku.

mam56

Nechcem som zanôtiť aj na túto nôtu, ale zanôtim. Tesne pred zaspávaním pros svojho anjela strážneho, aby ti pomohol.
To, čo hľadáš vo svojom vnútri, je duchovno, ktoré v dnešnej dobe úplne absentuje. Celý vesmír je v nás, aj celý náš svet, nie okolo nás alebo na dovolenke, resp. v niečom inom. V našej hlave je aj naše šťastie.
Humanizmus je nonsens. Duchovný svet skutočne existuje.
Nie som fanatik, som tvrdý realista.
www.youtube.com
I´ve got a mean bone.

Gima

Detoxikácia. Telo sa zbavuje škodlivych látok pomocou čaju na detox. Dostať bežne v obchodoch. Rovnako môžte zvoliť ovocie a zeleninu, šťavy. Alebo predávaju detoxikačne náplaste. Bežne v lekárni alebo činskych obchodoch.

Mam56

Ale ako to na mna vplyva? ..doma sa normalne vsetci stravuju,len ja som kedysi zacala s dietami a uz mi zacalo z toho hrabať, tam paleo tam vegetarianstvo, tam dukan,macingova ..az mi z toho hrablo a neviem sa normalne najest len prejest, ano vplyva na mna prostredie v tom zmysle ze doma mame bezne potraviny, ja sa aj z tych beznych dokazem prejest, to nie je tak ze si idem nakupit sladkosti kolace a s omariny a potom ich jem,nie , ja proste zjem obed a za tym mam chut napucit do seba banan s piskotami za tym jablko za tym rozok s maslom,
lenze co mam rodicom povedat mate retardovanu dceru nekupujte nic udrzujme prazdny byt lebo vam to vsetko zozere? Alebo ako to mam riesit?

mam56

Podľa mňa je závislosť na jedle nonsens. Prečo máš také správanie, aké máš? Prečo musíš stále jesť? Ja ti to poviem, je to preto, lebo na teba vplýva prostredie, v ktorom žiješ. Tvoje zvyky a návyky, plus.
Keby si nemala čo jesť, tak by si asi nejedla.
Zamysli sa nad celým kontextom, v ktorom žiješ.
Veríš tomu aj sama, že si závislá na jedle? Závislosť na jedle je taká istá blbosť ako závislosť na alkohole.
Báseň:
Nechcem ja byť pažravý, zajem si ja kus trávy.
Radšej budem hlúpou kravou jak byť iba tučnou ťavou.
Každý na mňa zazerá ako kura na hada.
Byť tak štíhla ako laň, tomu by ja teda rada.
www.youtube.com
Jaj, staré dobré časy:-)

Lindik123

A to ako myslite ?
ze ked som zavisla na jedle mam to nechat tak kazdy den dufat ze sa neprejem a ak sa prejem tak to nechat tak s pocitom ze zajtra sa to mozno zmeni?

Pán Pu.očka

Áno, je to tak.
Závislosť sa lieči tak, že nejako žiješ a buď to prežiješ alebo neprežiješ.
Potom už len skonštatujú, že liečba bola úspešná, ale pacient podľahol:-)