Pred nedávnom som tu čítala diskusiu k téme ako zlepšiť vyjadrovanie, resp. artikuláciu. Spomínal sa tam vitamín ktorý na to priamo vplýva . Len už to neviem nájsť a rada by som to vedela a vyskúšala.. neviete mi niekto poradiť? Ďakujem
Ako zlepšiť vyjadrovanie?
Je hanba ist k lokooedicke v 18?
Tadiik,
k logopedičke si nechodil? Ak nie, tak tam zájdi!
Čítanie Ti tiež pomôže, ale musíš čítať pomaly a nahlas, a ak máš možnosť, tak sa skús nahrávať. Potom si pustí svoje nahrávky a porovnaj svoje úspechy!!! : )
na youtube pohladajte, potom to sem pridajte, tiez mi nie je rozumiet :)
Jednoducho, otváraj ústa a čítaj(veľa) to ti zlepší slovnú zásobu čiže vyjadrovanie. Ak aj teraz napr. kokceš, alebo si ticho, lebo nevieš čo povedať alebo ako to povedať aby to znelo múdro, tak ak začneš čítať (nemusia to byť nejaké vedecké knihy, stačia normálne, aké ťa bavia) tak ti hneď napadne slovo pri dialógu a nebudeš musieť tíško sledovať konverzáciu. PS: podľa mňa ti nijaké vitamíny v rozhovoroch nejako extra nepomôžu a knihy nie desať stranové, alebo komiksy...
ono praveze po prijati vecsieho mnozstva vitamin B sa artikulacia docasne zhorsuje
vitaminy na artikulaciu? to snad iba srandujes :D
vies ty vlastne co to je artikulacia ? to je uz az vtipne na co vsetko by ste brali lieky "vitaminy" a pod....proste rozpravaj a otvaraj pritom usta hovor nahlas a zrozumitelne...napr pismeno A skus is ho povedat len tak a potom poriadne otvor usta a povec A to je artikulacia