Mrzí ma, že v našej rodine panujú takéto vzťahy

Príspevok v téme: Mrzí ma, že v našej rodine panujú takéto vzťahy
Samson01

Ahojte,
mám 18 rokov a čím ďalej, tým viac si uvedomujem, že naša rodina je "iná" ako tie ostatné.
Študujem na odbornej strednej škole, popri škole sa venujem rôznym aktivitám v detskom klube v jednej ZŠ, fotím rôzne akcie a vlastne sa snažím zapájať do všetkého, kde môžem niekomu pomôcť.
Žijem sám s mojou mamou, nakoľko môj otec s nami nežije, prakticky od môjho narodenia.
Moja mama pochádza z rodiny, kde už môj starý otec nežije, len moja starká. Má ešte 2 ďalších súrodencov, ale ich vzťah je naštrbený. Problémom celého je asi moja stará mama, ktorá neuznáva len maminu sestru a moju sesternicu, je to dcéra maminej sestry.
Ja som ku starkej chodiť ani nesmel, lebo starká ma nechcela, starký k nám chodil potajomky. Keď zomrel starký, tak sme začali k babke chodiť častejšie, ale vždy mi dala pocítiť, že ma nemá rada. Keď zomrel starký, tak viem, že bol problém aj okolo pohrebu, lebo ona nechcela ani to, aby sa v rozlúčke čo i len zmienilo o mne ako jeho vnukovi a jeho druhej vnučke, ktorá je nevlastnou dcérou môjho strýka. Mamina sestra a ani babka sa o mne nevyjadruje pekne, vždy ma ohovára a aj jej dcéra.
Moja mama udržiava kontakt so svojou sestrou, ale nie je to ideálny vzťah. Ona ju vždy odstrkáva a starkej sa snaží nahovoriť hlúposti. S bratom by vzťah možno aj udržiavala, ale dá dotyčná sestra jej do doslova zakazuje.
Nežijeme prepychovo, nemáme veľa peňazí, hoci sa snažíme obaja a zarábam už aj ja, hoci len na brigáde. Mamina sestra je dosť bohatá, takže nás odcudzuje.
Moja sesternica, dcéra maminej sestry študuje na VŠ a je ako zrkadlo. Mne sa líška, ale potom ma ohovorí a niekedy ma doslova chce len využívať. Je staršia o 6 rokov.
Druhú sesternicu nepoznám veľmi dobre, párkrát som sa s ňou stretol, bola ku mne milá, nemala voči mne výhrady, je taká jednoduchšia ako tá druhá. Je odo mňa o 10 rokov staršia a aj by som s ňou chcel udržiavať kontakt. Ju starká tiež nechce a ani k nej už nechodí. Vlastne ku starkej už nechodí len moja teta.
Mamin brat je celkom o.k., ale moja teta ho ohovára kadiaľ chodí a ani starká sa o ňom nevyjadruje najlepšie. Vadí im, že má nevlastnú dcéru, ale ako viem, tak ju vychováva od malička a vychádzajú spolu dobre.
Chcel by som zmeniť svoju rodinu, dať ju dokopy, alebo aspoň držať kontakt, ale ako? Vie mi niekto poradiť?

Tesssa

Ahoj Samson... viem si predstaviť ako ťa to trápi.... naša rodina síce nie je ako tvoja ale aj v tej našej sú veľmi naštrbené vzťahy aj keď sa všetci tvárime, že je všetko ok, ale potom už len čakám, kedy sa rozpadne úplne... nesnaž sa to spraviť, lebo sa to nedá.... jednoducho v každej rodine je to tak... naozaj, každá jedna rodina má svoje problémy a tým, že si to budeš príliš brať ťa len položí.... tiež ma veľmi mrzí, že sme na tom ako sme... mohli by sme si viac pomáhať a vychádzať v ústretí ale bohužiaľ nejde to... neber si to tak... sústreď sa na tých, s ktorými máš dobré vzťahy a pokúšaj sa ich udržať a nad ostatnými sa nezamýšľaj.... toď moja rada....

lolinka

Nesnaž sa o to, nepochodíš. Je to smutné, že sú vzťahy v tvojej rodine takéto, ale nie je to zas až také výnimočné, rodinné vzťahy sú často komplikované aj v iných rodinách. Mňa babka tiež moc nemusela, teda tá z maminej strany, tá z otcovej ma mala rada. A čo bolo horšie, nemala ma rada ani moja mama, podľa nej som bola nepodarená a huckala proti mne niekedy aj moju rodinu. Z toho dôvodu ani moje dve tety, jej sestry ma moc nemuseli a dávali mi to pocítiť. Musela som si vypočuť aj také, že som mame zničila život. Pritom ja som nikdy nebola zlá a nikomu nechcela zle, ale mama na mňa bola alergická, podľa nej som bola nepodarená a lenivá. Ty buď rád, že máš aspoň mamu čo ťa má rada, máte jeden druhého, niekto nemá ani to. Na tých ostatných z rodiny sa vykašlite, keď o váš nestoja, nepchajte sa im do zadku. Nič zlé ste im neurobili (predpokladám) tak nemáte mať z čoho zlé svedomie.