Biele útvary v stolici - pasomnica ?

Príspevok v téme: Biele útvary v stolici - pasomnica ?
sarrin.ka

Ahojte, uz niekolkokrat som si v stolici spozorovala take svetle takmer biele zrnka v tvare tarhone a dnes uz aj o dost vacsi kusok - asi 1x1 cm, vyzeral ako maly vankusik. Rozmyslala som ci za tym nemoze byt pasomnica, aj ked nechcem zatial robit paniku... je mozne zeby to mohlo byt aj nieco ine? napr. nejake nestravene zvysky potravy? no nepamatam si zeby som za posledne dni jedla nieco biele, co by to mohlo pripominat

Kýčera

Môžu to byť nestrávené zvyška potravy - sézam, tahoňa, syr cottage,... To, čo tu máš uvedené, ale aj oboje dokopy. Lekár to istí.

sarrin.ka

tak po pravde tych priznakov mam viac, ale su to skor take nespecificke priznaky, ktore by mohli byt sposobene hocicim... od zaciatku roka som schudla z 75 na 60kg ale bolo to umyslne zmenou stravy, taktiez mavam zvacsene nafuknute brucho na dotyk tvrde dokonca aj rano hned po prebudeny, no toto som pripisovala skor tomu ze som zmenou stravy pridala do jedalnicka vela zeleniny a vlakniny.... unavena obcas byvam, no niesu to ziadne extremy, a este som citala ze pri pasomnici sa znizuje chut do jedla, no v tomto mam skor opacny problem, som schopna jest aj za troch, ale snazim sa kvoli vahe kontrolovat :)

co sa tyka zvieratiek, tak do kontaktu prichdzam obcas len so sestrinym zajacikom, no nie je u nas doma... lieky momentalne neberiem ziadne ani nejedavam hovadzie, bravcove maso a uz vobec nie surove, iba hydinu a ryby

skusim pockat, co nabuduce zo mna vylezie a ked sa to bude opakovat, tak skocim k lekarovi

Biela.Kobra

Plus neješ náhodou nejaké lieky? Niektoré lieky obsahujú obal či "kostru", ktorá sa nestrávi, ale vylúči.

matway

Podľa toho čo opisuješ by sa mohlo jednať o dipylidium caninum. Príznaky si neopísala žiadne, ani problémy, tak len otázočku, máš doma psa alebo mačky? Či iné zvierata?

Filip TT

Moze to byt pasomnica. Ale mala by si mat aj dalsie priznaky: ze bezdovodne chudnes, hoci jes vela a pripadne byvas unavena, malatna.

Paniku ale nemusis robit, neumiera sa na to. Zjes nejake lieky, pasomnica zdochne a postupne ju vytlacis von. Pocul som, ze modelky si davaju pasomnicu zamerne.