Uzkost, depresia, poblaznene hormony?

Príspevok v téme: Uzkost, depresia, poblaznene hormony?
trdlo22222

ahojte, mozno trosku odveci tema ale neviem na koho sa obratit...
poslednu dobu zazivam divne pocity, mam casto chut plakat aj ked nemam dovod napriklad aj ked niekto pre mna spravi nieco pekne a som stastna, mam chut plakat a opacne, ked som smutna tak tiez..beriem dlhodobo antikoncepciu a viem ze vzbudzuje okrem inych aj taketo "problemy" ale neviem ci to hadzat na nu? predtym som taketo pocity uzkosti alebo ako to nazvat mala len pocas a kratko pred menstruaciou ale teraz to zvyknem mat hocikedy pocas mesiaca..rozmyslam uz dlho o vysadeni ale kedze mam priatela s ktorym som 6 rokov a babo este urcite nechceme lebo sme mladi, tak uzivam tabletky.. co sa tyka inej ochrany, tak im moc neverim

rozmyslala som aj nad psychologom ci nejde o depresiu ale ja som svojim sposobom stastna, necitim sa nestastna pretoze mam vsetko co potrebujem aj ked je pravda ze s pracou spokojna niesom nakolko tu nemam ziaden kolektiv a som viac menej sama, no praca ako taka ma celkom bavi.. mam priatela ktory ma lubi a som z toho fakt stastna, rodinu s ktorou som teraz malo lebo som sa odstahovala z mesta, ale snazim sa chodit na navstevy najcastejsie ako to len ide..

mam momentalne aj nejake zdravotne problemy, ktore riesim, napr. uz pol roka mam zvysene CRP (z poslednych vysledkov aj sedimentaciu mam jemne zvysenu - o par hodnot a nevieme zistit zatial preco, citala som ze "depresie" moze vyvolat aj zapal v tele ktory pretrvava dlhsiu dobu ale nemam to lekarsky podlozene..

otazka znie, co robit? skusit "prirodne" pripravky ako napr. guaranu? momentalne sa pripravujem na prijimacky na vysoku, takze by sa mi zisla aj na koncentraciu.. nechcem hned ist za psychologom/psychiatrom, to beriem ako poslednu moznost ak sa to nezlepsi :) ale som otvorena aj tomu ak to bude nutne..

budem rada ked nieco poradite..vopred vam dakujem a prajem krasny usmievavy den ;)

hypatie

Ahoj, depresia je choroba duše. Ochorieš ak nemáš pocit bezpečia, alebo lásky alebo...

Aby se žena vyléčila, musí se cítit v Bezpečí
Aby se vyléčil Muž, musí se cítit Vyslyšen
Aby se vyléčilo Dítě, musí cítit Lásku
Aby se vyléčil Pár, musí se cítit Spojeni...
Aby se vyléčila Komunita, musí cítit Jednotu
Aby se vyléčila Země, musí cítit Úctu
Aby se vyléčila Planeta, musí cítit Harmonii
Aby se vyléčil Vesmír – Všechny tyto věci se musí stát

ja nebudem písať ďalšie pravdy, skús si pozrieť tento film, a uvidíš ako ťa ta bezmocnosť hlavného hrdinu preberie do reality. Po pozretí som bola tak správne nabrúsená, že keby sa na mňa večer len niekto zle pozrel, zle by skončil :-D
www.facebook.com

a potom si pozri tento film a pochopíš, že život je krásny aj keď ťažký a niekedy až krutý
www.facebook.com

Nakoniec si polož otázku. Veľmi jednoduchú. ČO BY SI ROBILA, KEBY SI SA NEBÁLA? SKUTOČNE ČO BY SI ROBILA? A SPRAV TO! NEČAKAJ!

Prajem veľa šťastia v uzdravení duše a ako praktickú radu, skúste si založiť vlastný blog a tam písať fakt o čomkoľvek na začiatok stačí stránka na FB a podobne :-)

Krásny dník

trdlo22222

nuz, ja ju beriem od 16 teraz som akurat nedavno mala 20.. ono ja pozorujem uz dlhsie, ze napr. pocas alebo kratko pred menstruaciou som mala skvelu naladu a v zapäti sa mi stalo ze som zacala len tak plakat a rozplakalo ma hocico :D ale bolo to len v tomto obdobi, no nie vzdy.. ale teraz akoby to mam uz aj mimo menstruacie alebo neviem, nie je to zas nonstop .. ale pravdupovediac ani neviem ako som sa chovala predtym ako som ju zacala brat, no ak sa dobre pamatam tak predtym som nemala ani pocas mensturacii problemy.. takze to pripisujem tomu..

celkovo mam sklony asi k depkam alebo co, pretoze odkedy sa mi rodicia rozviedli, ked som mala nejakych 10 rokov som citlivejsia, ale nikdy to nebolo nejake extremne...navyse kratko pred mojou 14kou mi umrel stary otec, ktory mi bol ako otec.. cize bolesti bolo dost, ale nie na tolko aby som na tom bola takto ako teraz :D navyse od tych 14 az donedavna som bola relativne vpohode co sa tohoto vsetkeho tyka ako som uz spominala..

trdlo22222

dakujem za reakcie, tu antikoncepciu riesim uz dlhsie a aj si myslim ze to moze byt tym... mam akoze aj ine "problemy" ale celkovo som spokojna..moze to byt aj tym, ze som sa pred kusok viac ako pol rokov prestahovala do noveho mesta, som tu s priatelom, v praci nemam v podstate ziadny kolektiv a som tu viac menej sama, co ma dost ubija, aj pre to som sa rozhodla ze chcem ist na vysoku skolu a ak sa to nepodari, zmenit zamestnanie, cize moze mat vplyv aj toto, navyse to odlucenie od rodiny,,,,ale myslim ze hlavny spustac bude ta HAK a toto je len take plus k tomu... ale ako hovorim, som spokojna celkovo so zivotom, nemam samovrazedne myslienky alebo nieco podobne, to urcite nie, na to sa mam prilis rada a aj mojich blizkych.. priatela mam skveleho aj ked mame sem tam problemiky ale kto nema.. som zdrava, mam pracu, plat, mam kde byvat, co jest takze myslim ze nejaka depresia to nie je, ale netvrdim ze pomaly nezacina.. no zatial to tak neberiem... uvidim, skusim brat ginko biloba alebo guaranu a uvidim co to da, ma to viac priaznivych ucinkov ako len tento takze by to mohlo byt fajn a ked to nepomoze tak budem riesit HAK uz naozaj, no planujem to az po lete.. a vsak ak to bude nutne tak aj skor

milimil

o tom niet pochyb, ze antikoncepcia je pekne svinstvo. Ja osobne by som to nikdy nebrala, ale ked ti to vyhovuje...mozno casom ti tukne...na take depky, psychicke problemi a smutok je velmi dobra kombinacia bylinnych tinktur Leuzea + Lubovnik od Herba Vitalis uzivat ich treba 3xdenne 15 kvapiek po dobu 2 mesiacov. Kupit sa daju na www.teamarket.sk ....nauc sa realne hodnotit, coho si schopna a co zvladnes....spoliehaj sa hlavne na svoje sily a pomoc ineko cloveka ber ako dar....

Katsa

Ja som mala to isté, keď som brala antikoncepciu... trochu smutná som bola aj pred ňou, ale postupne sa to zhoršovalo... väčšinou som to však pripisovala zmene života a novým stresom, ale postupne sa pridali panické záchvaty, záchvaty úzkosti, časté plakanie, hlbšia depresia až samovražedné myšlienky a problémy s tlakom a srdcom. Antikoncepciu som vysadila a tlak sa mi ustálil, už sa neviem ani prinútiť plakať a celkovo sa cítim úplne inak ako keď som to brala. To sa už nedá porovnať. Ono to môže byť tým spôsobené, a radím ti to vysadiť, aby si nedopadla horšie. Ale tvoja vec, ak chceš poraď sa z gynekologičkou, ale ona ti to nevysadí, lebo tiež som jej najprv o tom hovorila, že som plačlivá a len nad tým mávla rukou.... predávať to musia, majú za to pekné peniažky....

pytu

Ahoj, pises ze vsetko v tvojom zivote sa zda byt v pohode, a ked aj tu antikoncepciu beries dlhodobo a zacalo to teraz, skor by som povedal ze tym to nebude. Ako dlho ti trva toto senzitivne obdobie? Ak je to nejak dlhsie tak mozno naozaj skus toho psychologa, moze to byt zaciatok depresie. Pripadne nestalo sa nieco v tvojom zivote co by to spustilo?