Po ambulantnom zákroku kvôli hemoroidom sa mi objavila análna trhlina, ktorá prešla do chronického štádia. Je to už päť rokov a nijakými prostriedkami sa mi nedarí vyliečiť. Operáciu mi nedoporučil ani lekár, ale denne trpím neznesiteľnými bolesťami. Prosím, má niekto skúsenosti s liečbou? Nepoznáte náhodou kliniku Proctoline v maďarskom Komárome, kde prijímajú aj pacientov zo Slovenska? Aké máte skúsenosti? Ďakujem za reakcie.
Trhlina v konečníku - análna fisúra
ahoj, veľmi dobre poznám túto bolesť, hocikedy počas chôdzi v meste som musela vyhľadať lavičku a sadnúť si, po stolici more krvi v záchode, lenže ja som vôbec nevedela o čo ide, až mi mamina vyhľadala doktora v žiari nad hronom, mudr Výrostko, pozrel ma a povedal, že ide o trhlinu a chce to zákrok operatívny, tak som išla, a šupli mi epidurálku, položili na stôl, niečo ako u gynekologičky, pričom ma ešte oblbli nejakou tabletkou, že som nevnímala, necítila spodnú polovicu tela, lejzrom mi to zocelil a potom Vám poviem, ležala som možno pár hodín na lôžku a išla domov...doslova zmizlo všetko predtým, bolesti krv v záchode...prešla som si tým peklom a neprajem to nikomu, preto ľudia, riešte to, nehanbite sa ísť ukázať doktorovi, ja som si hovorila, že som mladá, radšej mladý zadok ukazovať ako starý človek :-)
Tiez som fisury mala niekolko rokov a pomohlo mi jedine vpichnutie botoxu na tie miesta. Ja som na tom bola v nitre, uz si nepamatam aka to bola klikinka, skus si to vygooglit. Stalo ma to vtedy nejakych 75e ale to uz je min 7rokov dozadu.
Od vtedy mam uplny pokoj, hoci som to mala v dost zlom.stadiu.
Stalo to vazne za to.
Zdravím, pri análnej trhline je najdôležitejšie zmeniť strvu aby stolica bola mäkšia a vláčnejšia(vločky,slivky,zavaraniny,varená ,dusená zelenina, veľa tekutín) a mne zabrali čapíky unigel dostaneš v lekárni bez predpisu a pred stolicou krémovať konečník .
Ahoj, vďaka za reakciu....bola si tam? Ako to dopadlo? Dávno som sem nenakukla, lebo nikto nezareagoval, ale ak sem chodíš, napíš, prosím ťa. Ďakujem...
Ja mam tiez muky pri stolici.Od januara som sa poriadne nenajedla.Ja som absolvovala opdraciu fisury a odvtedy si musim davat pozor co zjem.Obmedzujem sa ale zda sa mi ze da mi to vratilo.Preto rozmyslam navstivit tu kliniku.Uz som tam pisala a spat mi zavolala velmi mila pani.Asi si sama neporadim a je mi do zufania dakedy