Ahojte prednedavnom som pisala v teme "pocit dusenia",momentalne je ten pocit iny zacne mi byt blbo akoby na odpadnutie busi mi srdce a rychlo dycham.Chcem sa toho zbavit.Bola som par krat na pohotovosti ale len magnezium mi pichli.Ale kazdy den pomaly musim brat tabletku na ukludnenie vcera som nevzala a vecer mi bolo velmi zle.Potom som vyskusala novu tabletku co mi dali na pohotovost-antidepresivum mala by som po tom spat ale ja nic len som lenzala a pozerala do blba.Nedokazem sa plne venovat zivotu.Tak rada by som vyupratala cely byt ale ked ma chyta ten stav som uplne hotova.Bojim sa.Nechcem zomriet bojim sa ze to jedneho dna nezvladnem. Chcem byt zdrava.Beriem lieky aj na stitnu zlazu.Som uz cele dni nevyspata vecer neviem zaspat a rano vstat. Je mi do placu chcem ist dnes ku obvodnej nech ma este posle na neurologiu alebo kde.Ja len chcem zistit co mi je.Chcem byt zdrava.
Som uplne bezradna
ahojte dnes sa citim velmi dobre i ked nie uplne fit ale hovorim si ze to je len strach.V pondelok tam idem 1x a je mi jedno kto si co mysli chcem byt fit ako predtym.Je to poriadna pliaga to vam poviem ale urcite nad tym vyhram :-).
nepozeráš sa od vyzdravenia na svet inými očami?
Damaxy,moja dg znela úzkostne-depresívna porucha.Dlho som nevedela,čo sa deje.Ked to na mna prišlo,jednoducho som oslabla,podlamovali sa mi nohy,nemohla som nič zjest.A najradšej by som bola utekala neviem kam.K lekárke ma donútilo ist po tom čo som takéto stavy mala od rána,len čo som sa zobudila ma začalo neuveritelne dávit,to bolo hrozné a nedokázala som nič zjest.Najprv som to riešila cez obvodnú a Neurol,asi týžden sa zdalo že je to OK.Potom sa to všetko vrátilo a bolo to ešte horšie.Vtedy som bola nútená ist ku psych.Užívala som Seroxat,výborne mi zabral,2 roky.Teraz som už 2 roky bez liekov.Niekedy ked citim že je zle,alebo som viacej rozrušená tak si dám Lexaurin.Pozdravujem.
marfuška spojila sa ti pan.porucha s depresiou a čo ti dala na pan. poruchu za liek
ahoj jarka ja som mala take iste problemy ako ty nevedela som sa s toho vymotat.Ked mi bolo lepšie povedala som si klud zvladam to aj sama ale ked to na mna raz prišlo už som to nevydržala a zdoverila som sa mame ktora ma zobrala k psychiatrovi. Velmi mi to pomohlo už len ten pocit že som sa odvažila ist k doktorovi.Stanovil mi diagnozu panicka porucha. Ta porucha ma velmi vela telesnych priznakov ktore opisuješ aj ty. Ja som sa velmi bala že zomriem mala som pocit že sa zblaznim že už už odpadnem bala som sa byt sama doma aj s mojou malou dcerou bolo to hrozne.Trapila som sa tak pol roka.Teraz beriem antidepresivum Paroxetin.už 5 mesiac niekedy este pride taky den že je mi mizerne ale je to ovela lepšie ako predtym.Vyliečenie s pan. poruchy neprejeňde za tyžden ani dva treba na to čas., hlavne musiš verit sama sebe že to zvladneš a ty to zvladneš určite.Určite chod za psychiatrom vieš kolko tam chodi ludi len sa o tom hanbia hovorit aby ich okolie neodcudzovalo.
Ahojte dievcata ja idem v pondelok ku psychiatricke uz som dohodnuta lebo uz som naozaj zufala. Vravite ze to fakt pomoze? Ja sa toho chcem zbavit tak sa vobec neda zit.Marfuška aj ja mam niekedy taky pocit ze jedlo - fuj, vobec nemam chut ale jem aj dnes som uz nieco zjedla ale vsetko mam akoby o 2 cisla vacsie. Velmi som schudla to vidim aj sama v zrkadle.Potrebujem pomoc.Vzdy som si vedela sama poradit ale preco to teraz nefunguje? Preco?
Pripajam sa k Tine.Možno sa Ti bude zdat,že je to hrozné íst za psychiatrom,ale neboj sa.Dá sa to zvladnut.Mala som podobné stavy,navyše som nedokázala nič zjest.A ver mi jedine to,že som zašla za psych.mi pomohlo.Teraz už 2 roky mám pokoj.Takže držím palce.
ahoj, ja by som ti poradila navstivit psychiatra, urcite by ti pomohol. Teraz ma taketo stavy vela maldych ludi, to je ten styl zivota...
drzim palceky