Takže mám takú otázku, dnes som sa s mojou mamou dostal nejak do témy že keď som bol ešte dieťa (keď som mal 4-5 rokov) tak už vtedy som mal zvýšenú túto hodnotu EOS. Vtedy mi na to chceli dať liek Prednison, čo už som o tomto lieku čítal že je to riadne svinstvo. Moja mama mi ho ale našťastie nedala pretože si prečítala príbalový leták. Chodieval som na alergiológiu, mal som nábeh na astmu a túto zvýšenú hodnotu. No potom som nejak prestal chodiť na alergiológiu a doktor zomrel (mal som vtedy asi 7 rokov). No po dnešnom rozhovore s mojou mamou má to teraz trápi, že čo to môže byť kedže už mám 19 rokov a hodnotu EOS mám stále v podstate dosť zvýšenú (EOS mám 0,270 normálna hodnota je 0,050-0,080)
Bojím sa, pretože môj otec bral tiež tento liek (mal pľúcnu fibrózu a nejaký bacil ktorý mu chceli týmto zničiť), no bohužial už 7 rokov nežije.
Ja našťastie nemám žiadne príznaky nejakej alergie alebo astmy alebo ničo podobné, len mám tráviace ťažkosti ( reflux, liečený helikobakter, bolesti žalúdka)
+ zvýšná hodnota BASO% (0,0-0,7 mám 1)
Vie mi niekto poradiť z čoho mám zvýšenú túto hodnotu? Budem Vám veľmi vďačný