Volny pohyb psov - agresivny pes

Príspevok v téme: Volny pohyb psov - agresivny pes
RAKEL333

Zdravím,

ako je to s voľným pohybom psa??? Mam susedku, ktora má svojho psa bojoveho plemena STALE pusteneho. Ohrozuje mna a mojich psov, ked nas uvidi, rozbehne sa na nas, skače okolo, vrči a šteka. Už som mala s tebou rodinou 3 ustne dohovory, že budu mať toho psa na voditku... NIC ..... ja mam svojich na voditku stale..... BOjim sa o zdravie aj o psov. Bola som už dať podnet na policiu, ale je pravdepodobne ze realne s tym nič neurobia, pretože som zatial nemala ujmu ! Chapete tomu??? Teraz naozaj budeme cakat kym ten pes niekomu ublizi? co sa s tym da robit?

ivobrick

Co takto napisat o akeho psa ide?

Ked vravis ze je bojovy, tak asi bude na zozname so sprisnenym drzanim nie? Je ich tam 40 skoro.

Musi mat vodzku kde su deti atdd.. (vlastne mesto vydava povolenie).
Policajt ti povedal dobre, posobi to reaktivne tzn. najskvor sa nieco stane - potom sa to riesi.
Ale zabudol ti povedat, ze ty sa branit mozes, alebo niekoho ineho, akymkolvek sposobom :)

"Nebezpečného psa bude môze majiteľ viesť na vôdzke a s obojkom, na ktorom budú uvedené kontaktné údaje držiteľa psa a chovného zariadenia alebo priestoru. Novela zakazuje voľný pohyb nebezpečných psov na miestach prístupných verejnosti, okrem tých, kde je povolený voľný pohyb psov. Rovnako zakazuje vstup so psom na miesta, kde je obvyklá prítomnosť detí, najmä miest slúžiacich na športové aktivity, hru a vzdelávanie."

mam56

Bol u mňa na návšteve bratranec a náš pes sa mu veľmi tešil. A ja mu hovorím, len ho pohladkaj, veď vidíš ako sa teší. A bratranec sa ma pýta: a čomu sa tak teší??? A ja: tomu, že ti o chvíľu odhryzne prst:-)))

mam56

Ja som pred tromi mesiacmi skončil na chirurgii, lebo ma napadol pes a neišlo o žiadne bojové plemeno. Netreba zabúdať, že aj obyčajné psy dokážu pohrýzť do krvi.
Odvtedy nosím pri sebe stále kasér. Kasér som už mal tú česť vyskúšať a to úspešne. Pes len zaskuvinčal, keď sa ku mne rozbehol.
Už mám pocit, že tých psov je všade akosi veľa, nie, nie je to len pocit.
Psy si behajú kade tade po ulici bez náhubkov a nič sa s tým nerobí.
KASÉR RIEŠENÍM JE!

ôôôôô

Dufajme, že sa ti to vyrieši čím skôr. Niekedy dosť urobí aj to, či je to hovädo vykastrované. Vykastrovaní psi sú prítulnejší a ľahšie zvlásdnuteľní, ale zase pri bojových plemenách človek nikdy nevie. Ja zase neznášam, keď si chcem ísť zabehať a debilní majitelia sa prechádzajú s tými svojimi hovädami, rozumej bojovými plemenami zásadne len a len bez vodítka a bez košíka po hrádzi, ktorá je určená vyslovene na behanie, na korčuľovanie a na bicyklovanie a nie raz tam psisko behá sám a bez majiteľa. Akože nebojím sa malých hravých maltézačikov, čiváv a ratlíkov a iných, čo sú normálni, ale keď už vidím psa, ktorý na mňa cerí zubiská a je tak vysoký, že má papuľu pri mojom krku, to je už ozaj, že aj na mňa moc. A toto nikto nevidí, nerieši? Tam, kde chodia bežci, by mal byť zákaz vodenia akýchkoľvek psov. Čo je územie pre športovcov, má byť len pre športovcov a čo je pre psov, má byť len pre psov. Mali by pre tie hovädá agresívne vybudovať nejaké parky alebo čo, kam by mohli chodiť a každému bežcovi streľnú zbraň do ruky a keď uvidí psa bez vodítka a bez košíka, obzvlášť bojové plemeno, bez milosti zastreliť a je to. Síce sa mi týranie zvierat nepáči, ale poriadok musí byť a tí bezohľadní majitelia psov by si mali nájsť iné miesto na aportovanie a nie hrádzu, kde športovci bežia.

Messje

No ja fakt neviel Rakel...
Aj ja mam bojove plemeno,stafforda,ale tomu moze vsetci po hlave skakat,hlavne deti zboznuje.To nie je o psovi ale majitelovi.Asi by som isla co najdalej.Nevies ci poriesis ci nie.Skus.Niekto s tym uz musi nieco urobit.Nejde o to len ci utocia na vasich psov,ale mozu zautocit aj na cloveka,dieta.
Skus najst viac ludi,svedkov,spiste peticiu...neviem...

RAKEL333

Oni nie su hravé psy, oni sú útočné :-( Policajt mi povedal, že podla vyhlašky našho sidliska možu byť psy pustene až na iste priestranstva, ktore nespadajú do okolia mojho bydliska kde sa tieto psy vyskytuju. Okamžite som po incidente volala policajtov, mi povedali nech idem na obvodne oddelenie........... Ale proste je možne že s tym nič nespravia pokial sa nestane ujma !!!!! TO fakt aby sa človak bal vyjsť z bloku !!!!! Uplne diera v zakone !!!

Čo by ste robili keby za vami behal pes bojoveho plemena, teda vybehol na vas, skakal okolo vas, ceril zuby a stekal??? to je normalne??

Messje

Pes vo volnom priestranstve by mal byt na voditku.Ked ich vidis,zavolaj hned mestsku policiu.Povedz ze bojove plemeno je pustene na volno a ohrozuje vas.Len mozno sú to hrave psy a ty mas zbytocny strach.