Ahojte,
mám 25 rokov a pred dvomi mesiacmi mi zomrel otec v zahraničí. My, blízka rodina sme spravili tam rozlúčku, s rozhodnutím, že ho dáme tam aj spopolniť a doma spravíme druhú rozlúčku. On bol vdovec, mamka už nežije a asi 3 roky žil s jednou pani, ktorá mi ale teraz organizuje život. Ona mi povedala, že ona pôjde všade so mnou a mám vybaviť rozlúčku s ňou, lebo aj ona sa s ním chce rozlúčiť. Do zahraničia sme ju totiž nezobrali.
Ja jej nepopieram, aby prišla, ale ja si chcem zorganizovať všetko po svojom, predsa to bol môj otec a robím si to za vlastné, tak nechcem, aby sa mi do toho niekto montoval. Ako jej to vysvetliť? Uraziť ju nechcem, ale zase sa ani nechcem zariadiť podľa nej. Ja už od miesta, kde uložíme urnu, žijem na 400 km a preto chcem rozlúčku predpoludním, ale ona mi diktuje na poobede, lebo ona neznáša teplo, takisto kar a pod..
Ako spraviť kompromis
Messje rozluka neni o otcovi ten je mrtvy, uz neexistuje. Rozlucka je o pozostalych aby si uvedomili ze je po nom.... a ak niekto robi problemy a nerespektuje tu rozlucku nech si spravi vlastnu..to ze s nou nemala vztah je imho uplne nepodstatne...teraz je otec mrtvy takze ani nema dovod s nou nieco zacinat
V súvislosti s týmto sa mi vybavila táto komédia. určite si ju pozri a uvidíš potom :)
Mali by ste v prvom rade mysliet nato ako by si to prial otec.Aky mali spolu vztah?Ak bol s nou stastny,nemali by ste ju vysuvat z organizacii co sa tyka pohrebu alebo rozlucky.Pohre. nie je o vas ale o otcovi.Je pravda,ze to s tym teplom je hlupa vyhovorka a vidiet,ze pani chce aby bolo po jej.Tu ale vidno,ze ste spolu ziadny vztah za tu dobu nemali a tak obe hrate zabomysie vojny co je velmi smutne pokial ide o posledne zbohom vasmu otcovi.To keby ste boli cela rodina rozhadani,tak si kazdy urobi rozlucku sam a v iny den?Nechajte otca v klude odpocivat a dohodnite sa ako rozumni ludia pre boha.Z ucty k otcovi.Tu musi jedna z vas ustupit.Nech s tebou vybavuje vsetko.Preco nie?Ostali po otcovi peniaze?Budete detit?Ak ano,tak aj napriek tomu,ze to hradis ty,tie peniaze sa ti vratia.
sak je len zaciatok aprila tak ake teplo?? na tvojom mieste by som jej povedal ze ked chce rozlucku podla jej predstav nech si ju spravi sama... ono jej mozes ustupovat ale ta tepelna poziadavka je imho obycajna buzeracia...ak sa jej podvolis v tomto tak bude mat viac takych a nakoniec ti to aj tak cele ofrfle..