darovanie krvi a HIV

Príspevok v téme: darovanie krvi a HIV
jrush

mala som nechránený sex pred 4 mesiacmi a chcem sa nechat testovat. Chcem to spravit tak, ze pojdem na darovanie krvi, myslite si ze tento sposob je ucinny keby som chcela vediet ci pripadne nemam nejaku pohlavnu chorobu? Je to spolahlive? Takisto v pripade choroby by som nechcela niekomu ublizit takto darovanim krvi.... lenze ja nemam cas sa objednavat na HIV testy, onedlho odchadzam za hranice a potrebujem vediet vysledok co najrychlejsie. Dakujem.

kačik

testy na hiv si kukni www.hiv-aids.sk, nemusis sa objednavat, je to do tyzdna spracovane. na krvked idem vyplnis dotaznik a potom vezmu tvoju krv na preskumanie (syfilis, hiv, potom B a C, pecenove testy). ja som si chcela dat spravit testy na pohl. choroby- preventivne, ale gynekolog ma posla za obvodnou, ze u nej mam narod raz do roka bezplatne na pohlavne, ta ma odbila s tym, ze za to zaplatim styri tisicky, tak mi pride blbe uz v tomto state asi vsetko- na jednej strane kecaju vsetci o prevencii, ale ked sa chcem dat preventivne otestovat, vsade narazam na prekazky..a ked mi nahodou raz daco zistia, budu mi nadavat- "preco ste nemysleli na prevenciu?"
tak uz neviem, kde je chyba, ci vo mne alebo v nich

natasha

noo neviem ci si bola niekedy darovat krv, ale nez ju ides darovat vyplnas taky dostaznik a tam vypisujes ci si mala v poslednej dobe chraneny ci nechraneny pohlavny stik, s kolkymi ludmi a take prkotiny, a podpisujes tam ze udaje su pravdive, Podla toho dotaznika sa rozhodnu ci si vhodny darca, potom ti odoberu krv, a z tej krvy zevraj posielaju nejku vzorku na nejake testy, mna napr poslali prec bo som mala slabu zrazanlivost krvi. ale ak a podla mna je to chore a divne zmyslanie

RNG

Je velmi divne, ked sa nerobia testy odobranej krvi na HIV, dufam ze ich uz robia automaticky
Aj tak casto po nakaze su testy dost dlho negativne.
Na ine pohlavne prenasane choroby su ine testy