Úplne znechutená..čo teraz?

Príspevok v téme: Úplne znechutená..čo teraz?
kathii

Mám práve problém,že navštevujem denný stacionár a dnes sa tam do mňa začali navážať dve baby,aj keď na to nemali žiaden dôvod.
Začali rýpať tak som im to vracala,ale ani to nepomohlo.Povedala som to aj terapeutke,tá ma ukľudnila a predo mnou sa ma zastala,ale mne to nestačí,aby som tam mala chuť zostať ďalej.Tie baby sa mi nepáčia už od začiatku,niečo mi na nich vadilo hneď.Nechápem o čo im ide.
Z toho stacionára som už raz chcela odísť,ale som si to rozmyslela,už som to mala všetko vybavené.Teraz môžem iba ľutovať.
Neviem,čo teraz,už tam nechcem chodiť a chcem začať navštevovať iný stacionár. Celé mi to tam znechutili.Čo by ste robili Vy na mojom mieste?

berg

Ja som takto bol pred rokom na psychiatrii, a bol tam taký hlupák, veľké ego, čo do mňa stále vyrýval, som tam musel byť s tým hlupákom 3 týždne, veľmi nepodarená partia, pritom 3 roky dozadu na psychiatrii to bola dobrá a zábavná partia, ale toto bolo veľmi nepríjemne, nerozumel som si tam s takmer nikým, to ako nikoho nechcem odrádzať od hospitalizácie, len chcem povedať, že aj tam môže byť nejaký hlupák. Proste ľudia odchádzajú a prichádzajú noví, s čím je niekedy bohužiaľ spojené aj to, že človeku príde do života človek, s ktorým si nebude rozumieť, alebo si nebude mať čo povedať. Asi by si ich mala ignorovať, ako bolo písané, prípadne odísť, lenže život takýchto situácii prinesie veľa, takže tiež sa nemôžme pred všetkým skrývať, kvôli takým osobám, aké tam máš ty, sú psychiatri vyťažený.

kathii

ja som im iba povedala "za chvíľu Vás budem musieť vyhodiť,lebo to tu idem umývať" a potom sa začali vyvyšovať.
ja som to myslela v dobrom a oni začali buzerovať vtedy.
jedna povedala "ja by som to mala už dávno umyté" alebo nedovolili jednému chalanovi otvoriť okno,aby podlaha rýchlejšie uschla"bude tu prievan ježiši".
skrátka ja som za to nemohla,čiže na vine sú jednoznačne oni,tak čo mám teraz robiť?Ja nemám pocit,že sa nad nich vyvyšujem.
ja som povedala ešte"nechceš to za mňa dokončiť?"na svoju obranu.
nechápem ich ani ich správanie,takí ľudia tam nemajú čo robiť.
Ešte som ich počula ako zhodili dvoch chlapcov každá jedného a tí chalani v tom boli úplne nevinne a tí im na to nič nepovedali.Neviem,čo majú za výchovu,ale nevedia sa chovať.
Teraz ma napadlo,že by sa mali začať inak chovať,alebo byť vyhodené, ak sa nezmenia.Čo si myslíte o tom?

Messje

tym,ze su tam s tebou znamena,ze aj ony maju nejaky problem.Tam si snazia riesit komplex z toho problemu tym,ze ukazu svoju silu sikanou.A vies ako ich das dole?Ignoraciou.Ked nieco povedia,len na ne ukaz prostom a pvedz...Mate pravdu.Mate absolutnu pravdu.
Nic viac.Proste ich neries,neodpovedaj,lebo tym,ze ukazu ako maju spolu nad tebou moc,len rastu.
Clovek dokaze cloveku najviac ublizit tym,ze ho ignoruje.
A presne,neutekaj.Zostan.Vzdy sa v zivote najde niekto,nejaky hlupak.Nemozes stale utekat.Nauc sa len neriesit a nevsimat si hlupakov.Da sa to.

Amadea

hmm....hovorí to rýpanie o tom,aké sú ony dve alebo je to aj o tebe?....máš pocit,že v niečom trafili a preto si z toho zúfalá....či čo je dôvodom zúfalstva u teba?

kathii

Mesačný princ Ďakujem za odpoveď.Ibaže to už bola šikana,tie dve sa tak chovajú aj k iným ľuďom,keď sa im niečo nepáči.Nemyslím si,že je problém vo mne,len nemám rada konflikty.
A pravda je taká,že odísť by mali oni dve..

Mesačný princ

Skúsil by som pochopiť samého seba a to v prvom rade potrebuješ urobiť. Potrebuješ pochopiť čo ti na tých dvoch vadí. Možno to bolo práve tvoje zrkadlo, ktoré ti má niečo ukázať.
Utiecť je najľahšie ale celý život utekať nemôžeš, tak sa s tým skús vysporiadať. Najlepšie ak takéto situácie budeš zažívať denne a skúsiť s tým ,,vracaním,, to druhým niečo spraviť. Možno sa ti to nepodarí na prvý a ani na piaty raz ale čím dlhšie budeš v interakcii s problémom, tak tým ho skôr pochopíš a vyriešiš :)