ako mi pomoze psycholog v boji proti manipulatorovi

Príspevok v téme: ako mi pomoze psycholog v boji proti manipulatorovi
tatenko

Dobrý deň mam problem s bývalým priateľom,psychicky ma týral a ponižoval je to manipulator,odisla som od neho a teraz sa sudime navstivili sme aj psychologicku poradnu spolu ale snim sa neda dohadat robi zo seba obet a všetko prekruca a klame,idem na dalšie sedenie k psychologovi sama ale hovorim si prečo prečo nerieši niekto jeho chore spravanie,alebo ide oto aby som bojovala ja stou manipulaciou a ubližovanim?musi sa začať odomna a potom u neho?

Tatenko

Dakujem za pozitivne aj negativne odpovede budem bojovat a este jedno cloveka nezpozame hned prvy den milovala som ho a snazila sa to vsetko vydrzat a ten kto to nezazil tak nepochopi

Mesačný princ

Ja na tomto fóre len žasnem, ako dokážu ľudia súdiť niekoho, koho nepoznajú na základe pár príspevkov.

a život nenájdeš v knižkách a už vôbec ti nepomôže žiadny lekár!

toto si budeš musieť vybojovať sama a ak ti ten človek ubližuje tak podaj na neho žalobu za psychické týranie, súd obmedzí vaše styky na minimum a máš po probléme.

lolinka

tatenko vysvetli to psychológovi ako to je, ako ti ubližuje, ako tebou manipuluje a ohovára ťa. Dávaj si na bývalého pozor a ak sa dá, zbieraj dôkazy o všetkom. Lebo tento človek je schopný klamať, ohovárať ťa kade bude chodiť a pravdepodobne sa z teba pokúsi urobiť tú najhoršiu matku na svete. Kúp a prečítaj si knihu "Láska a manipulace" kde píšu presne o takých prípadoch ako si ty.

Amadea

Ahoj Tatenko / tatulo :) si fakt odvážna, že si sa rozhodla vzoprieť tomu, čo sa ti dialo a chceš zabojovať :) ...muselo to byť obmedzujúce byť v takomto vzťahu a súčasne si viem predstaviť, že aj odísť alebo pokúsiť sa z neho odísť chcelo a chce ešte veľa síl....pýtala si sa, prečo psychológ nerieši jeho. Pretože klientom si teraz ty a tak sa zameriava na to, aké kompetencie môže u teba rozvíjať aby si si v živote vedela poradiť sama do budúcna, aby si bola sebavedomejšia a vedela sa zorientovať v podobnej situácii...teda aspoň to predpokladám, že takto u teba bude postupovať. Nemôžeš zmeniť druhého človeka bez toho, aby to on sám chcel, preto je tento boj na tebe. Dokážeš meniť seba a na sebe pracovať, aby si to lepšie zvládala. Držím palce ;)

Tatulo

Nikto ma nenutil robim to kvoli dietatu ktore snim mam,musela som ho udat na socialku lebo nebral ohlady na prava maleho aj mna zastrasoval ma nemame na papieri kedy ho moze mat a davam mu ho tri razy do tyzdna ani raz mu nemozem odporovat,ponizoval ma len urazal,nemohla som sa slobodne nikde pohnut nemohla som mat svoj nazor vsetko co som urobila bolo zle lebo !muselo byt vsetko len v jeho rezii,vsetko chce riadit vsetko musi byt podla neho,nesuhlasi ani z navrhom chce neobmedzeny pristup.psycholog nam mal pomoct v komunikacii ale nedari sa.Nasla som odvahu sa mu postavit lebo stale citam clanky o manipulatoroch a uz sa nenecham nicit zit podla neho taky ludia vascdostanu na dno neveri te si v nicom bojite sa nieconurobit nieco povedat sebavedomie na nule 5 rokov trva ten boj a uz mi dochadzaju sile ale bojujem a dalsie sedenie u psychologa podstupim aby ta bolest zaa tie roky isli von a vysvetlili mu ze to co sa nemu zda byt normalne spravanie normalne nieje tiez to povedali ze musi prist niekto treti ktoreho uz snad vypocuje

ANGEL-DEMON

a ešte mi nejde do hlavy že kto ťa nuti isť k psychologovi? ked si nechcela...? na druhej strane ak si zdeptana psychologicka ti pomoze najst opäť sebavedomie... v tom to može pomocť...

ANGEL-DEMON

takych ludi je najlepšie ani si nevpúšťať do života... a ked si sa snim rozisla tak vymazat ho zo vsade, zmenit tel.cislo... ignorovat..
alebo čo ťa k nemu ťahá? maš voči nemu nejaký zaväzok, dieta...?