ahojte ľudia.. zdoverujem sa tu pre normálneho človeka možno s netradičným problémom ale mňa to veľmi trápi.. trpím sociálnou fobiou s ktorou chcem naozaj zabojovat a chcem normálne žiť... Tento mesiac mam nastupit do novej prace a velmi sa bojim... pokial som studovala na vs mala tam kamosky vsetko bolo super ale teraz ked idem do noveho prostredia kde nikoho nepoznam je to premna problem. problem je ten ze ja som strasne precitlivela vsetko si beriem k srdcu a skratka mam strach z novych ludi... Tak velmi by som chcela zit normalne nebat sa niekoho cudzieho nieco opytat a byt ako ine baby.Netusim ako budem v novej praci fungovat a mam stres uz teraz no chcem sa prekonat . Preto sa chcem spytat vas ktory mate problem ako ja ako ste bojovali zo socialnou fobiou ako ste ju porazili? Co vam pomohlo pri prekonavani sameho seba: ? moc moc dakujem za kazdu radu
ako prekonať strach z novej práce?
Elenka, máš podobné meno ako ja :D Pozri každý človek má strach ak má niečo začať po prvykrát. Aj keby ti tvrdil že nemá klame. Každý ten strach v sebe má a je to normálne lebo človek sa bojí toho čo nepozná, nevie ako bude, akí budú ľudia, ako to bude zvládať. Je to úplne normálne. Aj ja som to tak prežívala a to sú už dva roky čo pracujem. Tiež som mala nehorázny strach, strach z ľudí, ako sa mám správať, čo povedať, čo urobiť, bála som sa spýtať čokoľvek. Prvé dva mesiace boli strašné. Z tremy som robila samé chyby. Ale časom sa to zlepšilo. Teraz je to už o.k. Sme super partia, vychádzame spolu dobre aj keď konflikty sa vyskytnú ale kde nie však? :D
Začiatky sú všade hrozné, bojazlivé, ustráchané a ťažké. Ale treba sa prekonať a bojovať. Chceš predsa pracovať nie? Tak bojuj! Nedaj sa! Aj keď ťa budú všetci kritizovať je tonormálne. Aj oni boli začiatočníci a robili chyby. Každý chyby robí. Ľudia ťa nezjedia ani nezbijú lebo to budú tvoji kolegovia. Tí ťa nemôžu zbiť :D
Držím palčeky a daj vedieť keď nastúpiš ako ti to ide. Príď sa vyrozprávať. Neboj naberieš sebavedomie a bude dobre. Môžeš uviesť o akú prácu ide, kam ideš pracovať?