Prosim o pomoc! Prave mam anginu, som na ant. a na celej spodnej pere sa mi spravili herpesy ( uplne celej!) aj pod kutikom aj na vrchnej pere..masticka z lekarne vsetko este zhorsila,co robit? Tu bolest vam ani nedokazem opisat :( ist ku koznej? Existuje na to nieco na predpis? Prosim hoci aj babske recepty :(
Herpesy na perach
akupunktúra-stačia1-2 sedenia
Pri takomto herpese ti uz babske recepty velmi nepomozu. Poslednu zimu som mala 3x velke herpesy po sebe, cele pery obhadzane, vrchnu aj spodnu. Pri poslednych dvoch som bola nutena ist ku koznej, nakolko mi sialene mokvali aj cez noc a obava, ze sa mi to prenesie aj na inu cast tvare bola velka. O bolesti a neskutocne opuchnutych perach ani nehovorim, takze dost dobre chapem tvoju bolest. Kozna mudr. nasadila silne antivirotika + mast fucidin. Oba herpesy sa stratili do 6 dni, ale boli to silne kortikoidy a pery som mala po herpese dost dlho citlive. Asi pol roka predtym som uzivala uz tu spomenuty Isoprinosine predpisany imunologickou. Mne vsak evidentne nepomohol. Pomaha len posilnovat imunitu a okrem toho pravidelne uzivam L-lyzin, ktory posobi proti herpesom a obmedzujem potraviny, ktore obsahuju L-arginin. Nejedz teraz ziadnu cokoladu, zelatinu ani orechy. Mozu ti herpes este viac podporit. Uzivaj B vitamin.
A vlastne môžeš ísť aj kožnej, buď imunologičke alebo kožnej. Kožnej je teraz asi lepšie, lebo na imunológii bude teraz zrejme kopa ľudí kvôli alergiám.
Kúp si Relief cream, ten dobre sťahuje bolesť. Alebo môžeš prekrojiť zemiak, prilož si ho na pery, ten tiež sťahuje bolesť. Zemiak má ale tú nevýhodu, že si ho na perách musíš stále držať a až sa vysuší, kúsok z neho odkrojiť nech má zase šťavu. Relief cream si natrieš na pery a dlhší čas to pôsobí. No a choď imunologičke, nech ti predpíše Isoprinosine, ten je dobrý na oslabenú bunkovú imunitu ktorá sa prejavuje práve častými a veľkými herpesmi.
ZOVIRAX !!! zachyti to este v počiatočnej časti vývinu. opar sa tak nerozvynie !