Rodičia alkoholici a život s nimi

Príspevok v téme: Rodičia alkoholici a život s nimi
Tyrael_

Mám 18 rokov a moji rodičia sú alkoholici. Pili už veľmi dávno a otec bol dokonca zlodej a sedel za to v base. Nežijeme najlepšie, pretože všetko prepijú a nič potom nemáme.
Dokiaľ žila babka mohol som hocikedy ísť k nej a prespávať tam keď boli spití a robili bordel a doma nebolo pokoja takmer celú noc.
Takto som prežil celé svoje detstvo a všetci z okolia sa len prizerali ako by sa nič nedialo. Odvtedy mávam dokonca záchvaty hnevu (obrovský tlak vo vnútri až ma ide roztrhnúť a musím si udrieť do stola alebo tak inak by som ich asi musel zabiť)
Každopádne už je to pól roka čo babka zomrela a nezanechala závet. Keďže otec má brata a ten je zhodou okolností tiež alkoholik tak sa začali hádať o majetok.
Navyše od smrti babky rodičia nepili (teda vyzeralo to tak) ale posledný týždeň znova začali a dokonca prepili všetky peniaze takže teraz nemáme ani ho*no :)
Keďže babka nežije nemám kam ísť a som tu s nimi uväznený, pretože tu musím trpieť ich alkoholické stavy a krik a hádky na ulici pred susedmi a celou dedinou ... toto som zažíval celé detstvo a myslel som, že to prestane ale zrejme sa to skončí až odídem preč alebo ak zomrú ... ja už fakt neviem čo robiť.
Mám ešte sestru ale tá žije na druhej strane republiky a nechcem ju zaťažovať, pretože má dosť svojich problémov a navyše spolu moc nekomunikujeme (to ale neznamená že pije ... práveže ona matku nenávidí za to že je alkoholička)
Preto žiadam o radu. Čo mám robiť? Na sociálny úrad ísť nemôžem, pretože som plnoletý ... kam sa obrátiť prosím?

taky jeden

Mozes ist na VS niekam daleko a z brigad a socialneho stipka si platit intrak. Alebo ist na pracovnu agenturu a nechat sa niekam vyslat, kde ponukaju aj ubytovanie. Napriklad zvaracsky kurz dava slusne moznosti.

Ernesto

Tiez by som to riesil odchodom do podnajmu s nejakymi spolubyvajucimi, aby si nemal vysoke naklady. Urcite by som siel do nejakeho vacsieho univerzitneho mesta, kde si lahko najdes spolubyvajucich a pracu - odporucam Prahu :-) Ale ani take slovenske krajske mesta vobec nemusia byt zle. Vyhol by som sa Bratislave, ktora ma vysoke najmy, mizernu infrastrukturu a cpe sa tam cele SVK, takze konkurencia je i na upratovacku v korporate privelka.

Prezyvka055

No, kedze si plnolety tak ma napada ze najst si pracu a ist do podnajmu.

Popripade najst si pracu, zobrat hypo a zit vo vlastnom uz.