Mám atopický ekzem

Príspevok v téme: Mám atopický ekzem
Celine

AHOJTE
Mám taký problem .
Mám atopycký ekzem , mám len 12 a veľmi sa tomu trápim veľmi ma to svrbi a hrozne to ja vyzerá . Páči sa mi jeden chlán , no ale ja jemu nie pretože som asi škareda mám dlhè čierne vlasy som štíhlej postavy mám krásne obočie . Proste všetci ma prezývajú ekzemárka , a však niektorý mi bravia že ten chlán ma chce no ja tomu neverím poraďte mi prosím !

WEWERKA565

Ahoj ;) Máš klasický atopický vrodený? Suchá koža a začervenané suché miesta a v niektorých dňoch svetlé?
Neviem si predstaviť aké to máš...ja sa trapim s ekzemom uz fest dlho asi od siedmych s mamkou hľadáme čo najlepšie riešenie ale dlho sme nenašli a to sme skúšali fakt moc a všeličoho. Teraz asi mesiac do zadu sme na najsuchšie miesta vyskúšali bio argánový olej od feelgood.sk a zatiaľ sa pekne vstrebáva. Počkám ako to dopadne pod kolenami a ak zaberie pojdem na tvár ale zatiaľ to vyzerá sľubne ;)

ANGEL-DEMON

kup si toto v DM, velmi pomaha vazelina s jemnou vonou,.. zjemnuje kozu... ruky su potom jemne, hebké.. ja som tiez od narodenia atopik,
nastastie v 8 triede na zakladnej mi zmyzlo,.. uz sa mi len sezonne objavilo,.. ale odstranila som priciny a teraz posledne 2 roky nemam ziaden problem, mam pekne "ciste ruky"

ANGEL-DEMON

ja som tiež od narodenia atopik, našťastie v 8 triede na zakladnej som už mala "čistú kožu" ale sezonne sa vracal hlavne v zime,
už minimálne 2 roky používam vazelínu na kremovanie ruk,
nie je nejak velmi parfumovana kedze to atopici zle znasaju a este ked maju otvorene rany rozne parfumovane stipu a este zhorsuju stav koze... kup si v DM tuto mast... a samozrejme pred odchodom z domu stale nakremovat ruky,.. ja este aj v praci mam tu mast, ked si umyvam ruky musim kremovat... a P.S. chlapcov by som neriešila,.. sustredila by som sa na skolu,...

lolinka

Liečiš sa nejako na ten ekzém? Lieky a kortikoidné maste zvyknú zaberať, ale kortikoidy sa nesmú brať dlho a lieky zvyknú po čase (pár rokoch) prestať byť účinné. Ale dá sa potom liek zmeniť. Ty si ešte mladá tak predpokladám, že lieky ti zaberú. Jedna známa ale tá už má cez 30 má ekzém, lieky jej už prestali zaberať, potom vyskúšala kozmetiku z Mŕtveho mora Dr. Nona a za pár dní ekzém zmizol. Väčšinou sa ale atopický ekzém do dospelosti sám upraví, buď úplne vymizne alebo sa zmenší.

prezýývka

ahoj, bola si už u kožnej lekárny? určite by it na to niečo dala nejake mastičky alebo niečo skús tam zájst :) a to ako ta ostatní nazývajú nerieš.. vždy sa nájde niekto komu sa nebudeš páčiť ale to je proste tak, nkdy nevyhovieš uplne všetkým :) to čo o tebe hovoria svedčí o nich a nie o tebe ..