Dieta/mononukleóza

Príspevok v téme: Dieta/mononukleóza
mono525

Zdravím, pred 3 týždnami mi diagnostikovali infekčnú mononukleózu, s tým, že to u mňa prebieha ľahko, pečeňové testy som mal zhoršené podľa slov lekára len trochu, mal som zápal v krku ten prešiel zhruba po 3 dňoch a trochu zväčšené uzliny ktoré sa tiež po pár dňoch stratili... Po 3 týždňoch mi brali krv a lekár mi povedal že pečeňové testy sú v poriadku a ja sa tiež cítim fajn...

Pred chorobou som dosť aktívne chodil do posilky mňa by zaujímalo po akej dobe môžem znovu začať?

A kedy budem môcť začať držať stravu kde sú aj tuky?

mono525

Ja som to pôvodne chcel konzultovať so svojim športovým lekárom ten je však momentálne pracovne mimo SR preto som zašiel ku svojmu klasickému obvodákovi, mám síce u neho kartu ale vôbec k nemu nechodím iba ak môj športový lekár neordinuje... nemám nič proti klasickým lekárom len tento ti dokopy nepovie nič... len čo ti je a ak som sa napríklad informoval k tomu za akú dobu môžem znova začať športovať povedal mi len, že mám byť trpezlivý a ešte sa aj nasral že som sa vôbec niečo pýtal, ja som bol len zvedavý a nevydržal som to a potreboval som sa na to spýtať... ďakujem za odpoveď :)

Bubliii

No tieto informácie ti mal podať lekár, ja ti môžem poradiť len z mojej liečby, keď som dostala toto ochorenie. Ja som bola na beztukovej strave mesiac, ale poznám ľudí, čo boli aj polroka, lebo sa im neupravoval zdravotný stav tak rýchlo. Ale aj po diéte som ešte nejaký čas brala Flavobion na pečeň a pila pečeňový čaj. Čo sa týka cvičenia, asi ako sa ty cítiš. Ja som bola ešte celý rok po vyliečení strašne unavená, ešte aj teraz ma sem tam prepadne taký stav únavy, že len ležať a spať. Mne lekárka zakázala akékoľvek namáhavejšie aktivity, teda ani túra, nejaký aktívny šport a pod. Beztak som nevládala. Dokonca aj telesnú v škole mi zrušila na celý rok.