Nechcem deti a spolocnost ma kôli tomu odmieta

Príspevok v téme: Nechcem deti a spolocnost ma kôli tomu odmieta
Julka gulka 4

Dobry vecer. Vcera som si precitla prispevok o zene,ktora tiez nechce deti a spolocnost ju za to odsudzuje,presne tak,ako aj mna. A preto by som chcela vediet,ze preco spolocnost odsudzuje zeny,ktore nechcu mat deti?????..... Bezdetne zeny su horsie ako tie co deti maju? S touto otazkou si lamem hlavu,pretoze vacsina z mojich priatelov maju deti a ja ich mat nechcem,no a podla nich som nenormalna. Moja mama a otec to nevedia pochopit,ze precom som taka "najivna",ale vobec na tom nie je ani trochu pravdy....Ja neviem ako im mam vysvetlit ze deti nechcem a tak to aj ostane. Vravia mi,ze ked chodim do kostola a ucia nas tam o takych veciach ako je vydat sa a mat deti je velmi dolezite.... Ja viem ze dieta je pozehnanim do zivota ale ja to tak proste citim. Deti nechcem. Som preto zla???

pane bože

to už koľkáto že téma o bezdetných matkách je? 50tá?
podľa mňa za všetko môžu lekári tak ako moja gynekožka a jej kolegovia ktorí hustia do žien že musia mať deti a nechcú pochopiť ich rozhodnutie decká nemať. Potom ženské toto zoberú ako hlavnú a najdôležitejšiu úlohu ženy v živote a tak sa s tým stotožnia že ženy ktoré toto odmietnu vykonať sú čudné.
robte si čo chcete, žite ako chcete nikto nemá právo vám kecať čo mate robiť.
verstehen Sie?

ja888

To ze su to jej rodicia neznamena ze sa musi spravat ako oni chcu. Mat dieta nie je len tak. Niekto proste k tomu nema vlohy, a je lepsie nech to dieta nema.
Ked to rodicia nechapu,to uz je ich problem. Ja viem ze chcu vnuca,ale ona im ho nedlhuje. Takze ak to nechapu, a nepomaha vysvetlovanie,tak proste musi ist dalej a zit svoj zivot.
Odo mna by teraz vsetci chceli dalsie dieta. Do prveho som sa nechala dotlacit, ved sa to predsa patri a ja neviem ake blbosti ale do druheho ma nedotlacia. A tiez pocuvam ze by to bolo lepsie pre syna atd... no ale ja uz robim len toco by bolo lepsie pre mna. Akoze rodit deti len preto ze sa to ocakava je riadna blbost....

worker

Vysvetli to ľuďom, na ktorých ti záleží, na ostatných sa vykašli, povedz rodine a kamarátom, ako to máš, a ostatní, nech si myslia, čo chcú, proste všetkým sa nie je možné zavďačiť, ako sa hádže špina na veriacich, tak niekomu sa zase nepáči niečo iné a neviem, prečo si ľudia myslia, že niekto má nejakú povinnosť, mať dieťa, mať partnera, si slobodná a rozhodni sa tak, ako chceš. Tiež poznám jednú osobu po 40, ktorá nechce deti, ani partnera a povedala, že som slobodný človek a je to moja slobodná voľba. Nie si vôbec nič povinná, ani mať partnera, ak po tom netúžiš, ani mať deti, ani mať priateľov, je tvoja vec, ako si zariadiš život. Ale viem, že je ťažké, keď nemáš pochopenie okolia, lebo ľudia sú v mnoho prípadov dosť sprostí, ako sa dneska nechápu ani ľudia introvertní, ktorí nemusia veľmi spoločnosť, ale radšej prírodu, šport a tak, nie len vymetať zábavy a žiť bezzubý život, bezcieľny. Neviem, či je to len môj taký osobný pocit, ale ľudia behom 10 rokov strašne osprosteli v tomto, nabrali na seba kopec predsudkov a hlúpych presvedčení, aj spoločnosť je aká si vo všetkom, bohužiaľ kopcom dole.

Filip TT

"Proste na druhych kasli a zi svoj zivot."
Ti druhi su ale zrovna jej rodicia a zrejme vseobecne ludia, ktori k nej maju nejaky vztah, takze na tych sa jej predpokladam kaslat nechce.

ja888

No takze je to len a len tvoja vec ci chcea a ci nie mat deti. A ty sa nemusis nikomu spovedat a vysvetlovat. Cim menej budes vysvetlovat, tym menej sa budes stykat s ludmi co to nechapu. Je to len na tebe, kolko energie chces do toho davat a vysvetlovat dovody. Je to tvoj zivot, mas pravo zit ho tak ako ty chces. Kto je tvoj priatel, podpori ta, kto nie je, nechaj ho tak. Nech si ide vlastnou cestou. Zrovnaj si to hlavne v hlave a pochop ze ty nemusis zodpovedat idealom ktore maju o tebe ini ludia. Kto ta chce ohovarat a posudzovat to bude robit tak ci tak. Aj ked budes mat dieta. Ludka si stale nieco najdu. Nebude im stacit jedno,budu chciet aby si mala aspon dve. Proste na druhych kasli a zi svoj zivot. Komu sa nepaci,nech neha tak. Vela stastia

0vecka

neverim tomu ze ta niekto odmieta kvoli tomu... to ze rodicia chcu vnukov je uplne normalne ze ti s tym maju problem verim ale inak je to imho hlupost... to je podobne ako ked sa nejaky krestania tvaria ze su znevyhodnovani kvoli svojej viere.... pritom na sk je to uplny nonsense....

Filip TT

Tam je asi problém v tom, že človek potrebuje mať nejaký dôvod prečo žije. Žiť len sám pre seba z vlastného rozhodnutia vyzerá byť sebecké. Nejde len o druhých, ale človek sa aj sám seba pýta načo som tu.

Keď nemáš povolanie pre materstvo, máš určite nejaké iné. Hľadaj aké.

mmoonna

Nemyslím si, že by si bila zlá len preto, že nechceš deti. Ale je to tak, že v našej spoločnosti je zaužívané vydať sa, porodiť dieťa. Aj keď dnes už tá svadba ani nemusí byť. No keďže je to také zaužívané a ty sa z tohoto "priemeru" vymykáš, tak sa samozrejme na teba dívajú ako na "divnú". Je len na tebe aká si silná osobnosť a ako ustojíš ten tlak z každej strany. Ale je len a len na tebe, ako sa rozhodneš a ostatní tu budú musieť rešpektovať.