psychicke problemy

Príspevok v téme: psychicke problemy
olddrak

Dobrý deň, môj syn sa liečil na schyzofréniu, liečbu sám ukončil, ale nedarí sa mu dostať do normálu, čo si nechce priznať. Otázka znie: môžete mi poradiť ako ho dostať k lekárovi, keď on nechce ísť a ja mu neviem pomôcť? Potrebujem skôr právnu radu ako ho dostať na vyšetrenie a nie psychickú podporu, lebo tá mi v našej situácii nepomôže. Ďakujem.

Amadea

v podstate je to tak, ako píše komentár podo mnou...vo chvíli, kedy je ohrozený on alebo ohrozuje okolie treba ihneď volať záchranku, prípadne mať svedkov na to, ktorí potvrdia, čo sa dialo a tak môže byť hospitalizovaný aj bez jeho súhlasu, keď je svojprávny....vysadiť si lieky nie je sranda, musíte to mať doma náročné, keď sem píšete....zrejme ste sa o tom skúšali spolu rozprávať a on je teda v odpore....čo na to jeho lekár?vie o tom, že lieky vysadil? dá sa poradiť s ním na ďalších krokoch. Nie sme až tak bezmocní, ak je niekto svojprávny, no má zdravotné problémy a potrebuje pomoc, ktorú odmieta. Základom je ho namotivovať na to, aby tú pomoc naozaj vyhľadal a prijal....ak to nejde, tak treba striehnúť nejaký psychický atak a dať ho hospitalizovať nedobrovoľne, kde mu už bude poskytnutá lekárska i psychologická pomoc.

ddana

Je mi ľúto, ale vzhľadom k tomu, že je svojprávny nemáte ho ako dostať k psychiatrovi. Jediná možnosť je až v prípade, žeby bol ohrozený sám na živote, alebo ohrozoval ostatných.