Let do USA

Lubko4

Janko z okolia Vranova nerieši ani cukrovku. Všade má so sebou kocky cukru, aby si ich v prípade záchvatu dal pod jazyk.

miskoznp

@0vecka co ti nieje jasne ? preco by si mal/a byt bez inzulinu, ked ho mas v prirucnej batozine otvoreny aj zavrety ? fungujes uplne normalne, ci uz je ten len 12 hod, alebo 2 hodinovy... neprijemny je cas. posun, vtedy je najlepsie zariadit sa podla miestneho casu a jednu aj dve davky kludne vynechat, okrem nocneho inzulinu teda.

miskoznp

Stare vlakno, ale podelim sa o moje skusenosti. Pracoval/cestoval som, ako student vyse 3 mesiace v USA, absolvoval niekolko letov do USA a aj vela vnutrostatnych. Niekto tu pisal, ze mas mat inzulin vo velkej batozine - NIKDY ! Moze tam mrznut a lety trvaju aj 12 hodin, to inzulin znehodnoti a batozina sa moze stratit. Treba ho mat v prirucnej batozine s pruzkami a potvrdenim od lekara v danom jazyku, oficialny preklad by som riesil len do zaostalejsich krajin. Ak si si neisty, konzultuj s leteckou spolocnostou, ale dnes je to bezna vec a nikto mi nepovedal ani pol slova, casto dostanes aj diabeticke menu ked si dopredu poziadas, no bezne jedla boli vyborne vyvazene. Stravil som 3 tyzdne na stredozapade v pustiach prakticky v stane pri teplotach 40°C, inzulin fungoval bez problemov aj ked bol vystaveny teplu, pouzival som chladiace gelove vrecka FRIO. Netreba sa bat cestovat, riadne si overit cestovne poistenie a davat pozor na hypo.

Mesačný vôl

Ďakujem. Je fajn pocit, vedieť, že ak by som odišiel, niekomu tu budem chýbať. A ja mám občas strach, že ak prídem na nejaké nové miesto na svete, ako sa tam budem cítiť? Ako tam zapadnem? Nájdem si tam priateľov. Ako títo ľudia prijmú vola?

Mesačný vôl

To sú užitočné informácie aj pre mňa. Keď budem letieť, budem so sebou brať aj lieky, ktoré mi predpísal veterinár.

Kýčera

Pri vývoze liekov pre vlastnú potrebu platí toto - lekárska správa, v kt. sú okrem iného uvedené konkrétne lieky, kt. pri sebe máš. Tá musí byť úradne preložená do anglického jazyka. Pre istotu si to ešte over, tak ako Ti radia.