Dobrý deň
---------------------------------------------------------------------
Mám 14 rokov výšku 160 Cm a 46/47kg
---------------------------------------------------------------------
Chcela by som ma ť 170 minimálne.Ako podporím rást do výšky ? Čítala som ,že rast sa končí v 16tich rokoch a za rok človek vyrastie 3 cm .
Tak to bude 166 cm :/.Alebo sa mám spoliehať na mamu ? Tá má 176cm. Ďakujem
Ešte vyrastiem ak mám :
No, maminu uz neprerastie podla mna, tam sa kombinuje vyska oboch rodicov a pocita sa to tak nejak, ze z toho vychadza, ze niekedy je dieta nizsie ako obaja rodicia. Tam by musel byt otec ovela vyssi, co asi nebude, sudiac podla toho, ze ona ma v 14tich len 160 cm. Ale este v 19tich kludne mozes rast, takze urcite budes mat viac ako 160, mozno sa to na tych 170 aj vysplha, aj ked moc si to nemyslim, ale drzim palce. Cvic vela natahovacich cvikov a vela spi. Samozrejme plnohodnotna pestra strava a vela pohybu.
nechci mat uz viacej, mas super vysku, ale vyrast este mozes
Výška je daná geneticky nič s ňou nespravíš jediný spôsob ako je možné to zmeniť je rastový hormón hGH v dospievaní ten je ale veľmi drahý a na Slovensku je zakázanou látkou a legálne ho nezoženieš. Ale nezúfaj ešte budeš určite rásť a maminu prerastieš.
Rast zvyčajne u žien končí v 18 rokoch, no vyrásť môžeš pár cm napr aj v 19tich.
Záleží na mnohých faktoroch - výške rodičov, začiatok pravidelného menštruačného cyklu atď. Bohužiaľ, výška sa nedá ovplyvniť, ale myslím, že pár cm ešte určite vyrastieš :).. 10 už asi nie, ale 5 kľudne.. no a ak si ešte nezačala menštruovať a stále sa vyvíjaš, môžeš vyrásť aj tých 10 :)
Rast zvyčajne u žien končí v 18 rokoch, no vyrásť môžeš pár cm napr aj v 19tich.
Záleží na mnohých faktoroch - výške rodičov, začiatok pravidelného menštruačného cyklu atď. Bohužiaľ, výška sa nedá ovplyvniť, ale myslím, že pár cm ešte určite vyrastieš :).. 10 už asi nie, ale 5 kľudne.. no a ak si ešte nezačala menštruovať a stále sa vyvíjaš, môžeš vyrásť aj tých 10 :)