Ahojte,
pred 11 dňami mi operovali 8cm cystu na vaječníku. Všetko dopadlo v poriadku. Ešte v deň, keď ma operovali som sa už brala sama na záchod atď. Mala som ale dosť veľké bolesti zo vzduchových bublín, ktoré mi ostali v tele po operácií. Bol to strašne zvláštny pocit, pri každom pohybe mi tie bubliny akoby putovali v tele a niekedy narážali do nervov a to mi spôsobovalo bodavé bolesti v hrudníku, chrbte a krku. To bolo asi jediné, čo mi nedovolilo sa moc pohybovať asi týžden. Vraj sa to ale nestáva každému, zvačša chudým ľudom. Neviem. A inak z nemocnice som šla domov hneď na druhý deň. Verte mi..dlhšie by som to tam nezniesla. Doktor mi povedal, že si nemyslí, že som už dostatočne fit ale ja som ho poprosila. Keď som išla podpisovať papiere mi došlo dosť zle a v podstate som vačšinu pokynov čo mi počas podpisovania dávali ani nevnímala..:D Doma som týžden fakt že iba preležala, stále ma chytal spánok a spala som veľmi tvrdo. Po tom týždni už som išla na malú prechádzku do lesa, dva dni dozadu už aj do práce. Každopádne včera som sa dosť veľa sa nachodila, a neviem či to má súvis ale dnes ma začal ten vaječník najskôr bodavo pichať a teraz aj na dotyk cítim celú ľavú stranu pod bruškom až po pupok bolestivú. Ranky si myslím sa hoja fajn, bolesť nieje v ich okolí, je to pod nimi presne kde ma ten vaječník predtým bolel aj keď som tú cystu mala. Jediný problém mám s rankou v pupku, vraj bola moc hlboko a silno stiahnutý štich a teraz mi stále hnisá. Neviem či to má nejaký súvis. Ja som si ju aj dost zle ošetrila, lebo som si ju pred pár dňami prelepila iba takými lepkami aby sa mi tam nedostala špina, ale aj som tým zamedzila aby mi ta rana dýchala. Takže je to aj moja vina, ale zároveň si nepamatám žeby mi nikto v nemocnici dal pokyny čo s tými ranami robit. Keď mi iba teraz bral doktor štichy povedal že nič si na to nedávať max. benzolieh.
Každopáde ma teraz trápi ta bolesť v okoli vaječníka, už na pohladkanie to citím. Má s tým niekto skúsenosť? Je to normálne 11 dní po operácií ak som predtým žiadne bolesti nemala?
PS: prikladám fotografie z mojich posledných 11stich pooperačných dní.
Operácia cysty na vaječníku- bolesť 11 dní po operácií v okolí vaječníku
Pre všetky pooperačné stavy platí: vysoký príjem vit.c ale nie bežného v tabletách, lebo tabl. tenké črevo dokáže vstrebať tak asi 10% ale lipozomálny vit.c, t.j. špeciál. technológia ktorá zabezpečí 98% vstrebateľnosť, Je to gél v malých sáčkoch, rozpúšťa sa do 0,05dl vody a pije sa na lačno ráno. Dostať to len v niektorých lekárňach viem o troch v Košiciach, napr. Magnólia na Moyzes. ulici..
Pre všetky pooperačné stavy platí: vysoký príjem vit.c ale nie bežného v tabletách, lebo tabl. tenké črevo dokáže vstrebať tak asi 10% ale lipozomálny vit.c, t.j. špeciál. technológia ktorá zabezpečí 98% vstrebateľnosť, Je to gél v malých sáčkoch, rozpúšťa sa do 0,05dl vody a pije sa na lačno ráno. Dostať to len v niektorých lekárňach viem o troch v Košiciach, napr. Magnólia na Moyzes. ulici..
okej z nejakého dôvodu mi sem fotografie nejdú pridať ..:/