Chceš si ju vziať za manželku? Že si ešte o tom nerozmýšľal, že je ešte priskoro? A nie je o to viac priskoro na sex?
Nechceš byť mužom, ktorý si je vedomý svojej hodnoty a dobre si rozmyslí, s kým si ľahne do postele? Sex nie je zábava, hľadanie vlastnej rozkoše pomocou tela druhého či dobrodružstvo so ženou, nie sex - vlastne malo by to byť milovanie z lásky, je záväzok. Viažem sa ním k danej žene. Hovorím jej: vybral som si zo všetkých žien na svete práve teba a chcem, aby si bola ženou - jedinou ženou môjho života. S tebou chcem prežiť svoj život, s tebou si chcem deliť svoje starosti a spolu s tebou sa tešiť z radostí života. S tebou si chcem deliť svoj život, s tebou chcem rodinu a deti. Chcem ťa ochraňovať, lebo ťa milujem, a pretože ťa milujem, nikdy ťa nepustím.
Nie si pripravený niečo také povedať tej kamarátke? A ani ona o to nestojí, išla by do postele aj bez toho? Potom je prípadný sex medzi vami klamstvom. Lebo pri pohlavnom styku si dvaja akoby hovorili: som len tvoj, som len tvoja. Preto je vlastne moment pohlavného styku momentom svadby. Preto by mala byť práve svadba začiatkom spoločného sexuálneho života páru.
Ak predpokladáš, že predtým, ako sa oženíš, budeš spať s niekoľkými ženami, je to, ako by si si ich zobral zaradom všetky. Preto je sex pre zábavu klamstvom. Skutočné milovanie je o úplnom sebadarovaní milovanej osobe. Ak nie si pripravený sa úplne darovať, sex je len klamanie telom. Nevadí, že to tak skoro všetci okolo robia. Potom všetci tí okolo si navzájom klamú.
Buď skutočným mužom. Buď pravdivý k sebe aj k ženám. Zachovanej si panictvo pre tú pravú, pre tú jedinú, s ktorou budeš chcieť prežiť celý život. Ak stratíš panictvo s nepravou, nebudeš ho už môcť darovať tej pravej. Hľadaj takú, ktorá o to stojí a tých, ktorí by sa z teba pre tento postoj vysmievali, si nevšímaj. Je krásne môcť raz povedať svojim deťom, že som čakal len na ich mamu a nijaká pred ňou nedostala to, čo malo patriť len jej. Kiež by takýchto mužov bolo dnes viac. Buď takým mužom!
Lebo byť mužom neznamená vedieť sexuálne uspokojiť čo najviac žien, s ktorými ma nič neviaže, ale dokázať sa ovládať a darovať sa len jedinej !