ako vysvetliť rodičom že nechcem ísť na vš ale chcem pracovať ?

Príspevok v téme: ako vysvetliť rodičom že nechcem ísť na vš ale chcem pracovať ?
luci295

ahojte..tento rok končím strednú školu a rodičia trvajú natom aby som si spravila vysokú...myslia si že vš je vstupeknou do kvalitného života no vôbec neberú ohľad namňa.. aby som lepšie popísala situáciu niesme rodina ktorá by mala peniaze nazvyš a aj preto by som chcela ísť hned po strednej škole pracovať. Mám veľa snov na ktoré je treba aj viac peňazí :( Chcem si už konečne niečo dopriať našetriť si na vodičák a časom aj na nejaké staršie auto. Moja mama na vš nemohla tak chce svoj sen uskutočniť mne no ja chcem pracovať. Mama si neuvedomuje že u nás na Slovensku robia baby z vš aj v automobilkách,predavačky v obchodoch prinajlepšom sú na uradoch práce a podobne skrátka ona si myslí že vš rovná sa neviem aký komfort .. Doteraz som žila veľmi skromne vždy sme si museli takpovediac odtrhať od huby a už aj ja chcem ísť do obchodu niečo si kúpiť za svoje ,ísť niekam na výlet s kamarátkami,lyžovať proste chcem žiť a nato sú treba peniažky.Prosím ako to rodičom vysvetliť? dakujem za každú radu.

Mesačný vôl

Ja mám tiež radšej prácu ako štúdium. Sedieť niekde v lavici a bifľovať sa, to nie je pre mňa. Ja ľúbim, keď som zapriahnutý do pluhu a ťahám. Som predsa vôl.

Mesačný princ

A prečo by si mala mať výšku? Zato, že je to ,,IN,,.

Vôbec nemusíš mať výšku, aj tak v dnešnej dobe budeš mať úspech len vďaka peniazom a známostiam. Tak ak nemáš to prvé, tak sa usiluj o to druhé a nikdy ti nebude zle. VŠ titul je na Sk len zdrap papiera.

A rodičom neklam. Povedz im to tak, ako to cítiš a to, že nechceš ísť na výšku.

Jax

Siel by som na nich s tym, ze si vs spravis popri robote externe. Raz. Slovenska vs je s vynimkou par odborov aj tak len zdrap papiera.
Povedz im ze to stoji kopu prachov ktore nemate a ze si na to musis najprv zarobit.

Ale nezabudni ze prachy nie su vsetko