Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

dlhorocny boj s akne

Príspevok v téme: dlhorocny boj s akne
natina

zdravim vsetkych, chcela by som sa dozvediet nejake rady a tipy, pripadne recepty na liecbu akne..mam 29 rokov a stale mam problemy s pletou uz od puberty, jediny krat ked som mala plet ako babatko bolo obdobie ked som uzivala HA, avsak k tomu sa vracat nechcem..skusala kozmeticku, niekolko koznych lekarok, "zazracne" kozmeticke pripravky, drahu znackovu kozmetiku, prirodnu kozmetiku, domace recepty ale nic nepomaha, posledny rok to bolo katastrofalne..zasla som teda za svojou obvodnou lekarkou, ktora mi okamzite bez akychkolvek vysetreni predpisala lomac a ranital, lieky na zaludok, priznavam uzivam ich skoro dva mesiace a vysledky sa dostavili ale stale to nie je v poriadku, mala som doslova vredy po bokoch tvare v oblasti sanky a krku, to sa pomaly ukludnuje ale zbytok tvare je horsi ako predtým..

creep010123

zájdite na krv k svojim lekárom a nechajte si spraviť krvný obraz a testy na pečeň, tiež som mal podobný problém s akné a doktorka mi zistila že nemám v dobrom stave pečeň, a to som mimochodom úplny abstinent. a ak sa bojíte testov a ihiel skúste si dať dietu bez tukov v potrave, vôbec nič čo obsahuje tuky a kúpte si v lekárni flavobion a pestrec mariánsky a konzumovať len ľahko stráviteľnú potravu šetrnú na pečeň a veľa zeleniny

Dream on little dreamer

Mám podobnú skúsenosť s make-upmi ako Simka. Zameraj sa viac aj na vhodnú kozmetiku nie len na stravu. Ľudia si ani neuvedomujú aké škodlivé zložky sú v kozmetike nielen v drogérii, ale bohužial aj v lekárni. Ja už kupujem len prírodnú kozmetiku.. Treba si preštudovať na nete vš. o škodlivých zložkách nachádzajúcich sa bežne v kozmetike a pri kúpe študovať pozorne ingrediencie. Nájsť si jemnú prírodnú odlíčovaciu vodu. príp. skúsiť na odličovanie olej, nájsť vhodný krém hlavne bez silikónov, minerálnych olejov, parabénov ...a detto sa na to zamerať hlavne pri make-upoch. Dnes, keď sa človek prejde po meste, stretne strašné množstvo žien, ktoré majú problémy s pleťou, s vyrážkami a pritom im už dávno nie je 20, ale majú okolo 30tky ..a to vš. je z dnešnej kozmetiky plnej sajrajtov. Snažia sa to zatierať make-upmi, ktoré im k vyrážkam len dopomáhajú. Mne sa po prechode na prírodnú kozmetiku pleť konečne upravila, konečne nie je fľakatá, neupchávajú sa mi póry, a to hlavne po zmene make-upu..

Klavdi

Skus jedavat cviklu, ale vela cvikly mne to pomohlo, potom mi pomaha vitamin E, normalne vitamin E z lekarne v tabletkach a ten rozrezem a tu tekutinu si davam na tvar. Ten vitamin stoji asi 3e ..za pokus to stoji podla mna..
Inak skus sa pozrovat ze ake jedlo ti skodi, lebo to nestaci ze si skusala veganstvo a vegetarianstvo.. v tychto jedalnickoch je same ovocie sami cukor potom susene ovocie dalsi cukor..neviem ako si sa presne stravovala a stravujes tak to neviem posudit..ale viem ze u mna to sposobuju sladkosti a vytlacanie :-P

natina

dakujem za odpoved, avsak toto vsetko mam uz za sebou, tak isto uprava stravy, najskor vegetarianstvo potom veganstvo a bolo to este horsie, bez make upu si ja nemozem dovolit existovat, nakolko mozno uz ani to akne take hrozne nie je hlavne v oblasti krku a sanky, tak isto dokladne cistim rano aj vecer, make up hlavne kvoli flakom na tvari, ktore vyzeraju ako vyrazky na dotyk su celkom hladke ale su viditelne..ale s tou alchemikou a pupalkou si mi vnukla napad dakujem :)

simka111

Mne pomohlo :
- prestala som jesť med, piť medovku
- nesiaham na pleť, žiadne vytláčanie vyrážok
- chodim ku kozmetičke na čistenie
- používam prírodnu kozmetiku - oleje, bylinky
- a čo mi asi najviac pomohlo je to, že som prestala používať mejkap a puder z drogerie, lekárne... až teraz som prišla na to, ako hrozne mi to škodilo..... prirodnu dekorativku stále hľadám :)
- užívam melasu a vit. C v tabletke, alebo pijem citronovo-pomarančovu šťavu, tiež roiboos čaj

Ešte plánujem
- prírodne upraviť hormony - alchemilka a pupalka
- ešte viac upraviť stravu

Viem ako vie akne potrápiť, s pleťou mam problemy skoro 10 rokov :(

ZivotJeTaky

Ja som na svoj ohavny ksicht dala vsetko mozne a prd pomohol. ries to make upom, viem neni to najlepsie ale co uz