Ahojte ☺
Mám taký problém s 13 ročnou dcérou a jej dlhými vlasmi takmer pod zadocek. Nestrihala sa zhruba 3 roky a teraz ju za nic na svete nedonutim.Konceky (10cm) uplne znicene tym pomoze len osmykat. Neviem ako ju donutit skratit vlasy aspon do polovicky.Manzel sa stazuje ze vsade same vlasy,rano nestihame,pretoze slecinka kym si to rozcese.Skusam ist na to po dobrom,sa jej snazim vyhoviet ale nepovolila..tak co teraz? Pocas spanku jej to ustrihnut?
Dcerine vlasy
kafe to vystihla úplne dokonale. Načo ju chceš strihať v spánku, tak snáď je svojprávna hoci decko ale ak chce mať vlasy zničené, nech si ich má. Časom na to dojde. Práveže keď ju s tým prestaneš otravovať a prestaneš si jej vlasy všímať, je oveľa väčšia pravdepodobnosť že sama dospeje k tomu, že ich chce trocha skrátiť. Len zakázané ovocie najviac chutí a čím viac ju nútiš do strihania, tým väčší vzdor u nej vyvolávaš a ona si povie a just nie.
to že ma zničené vlasy... nuž, no a čo? Na to sa neumiera, kľudne nech si pestuje hnusné vlasy. JE TO JEJ VEC. Má na to právo a nikomu tým neubližuje. Počkaj ešte, keď príde s kruhom v nose, oranžovo-žltými vlasmi, to ešte budeš banovať prečo si zo zničených vlasov robila kovbojku. Fakt na to kašli.
To už skôr by som riešila to ranné nestíhanie - jednoducho ju zobudiť o pol hodinu skôr. A žiadne čakanie. V dohodnutý čas sa odchádza, ak nestíha, musí ísť busom. Alebo rovno ju odkázať - nepočítaj viac s odvozom, budeš musieť chodiť busom. Je dosť stará na to, aby chodenie busom zvládla. A je to aj skvelá škola ako si zmenežovať čas, aby všetko do odchodu stihla. Nehovoriac o prospešnosti ranného behu :D
Mala som doma nieco podobne :)
Drahy stratil nervy,dostala taku vychovnu,dotiahol ju ku kadernicke bolo cvak cvak a vlasky po plecia ☺ teraz je spokojna,niekedy treba na nu tvrdo
Urcite nie bez jej suhlasu, to by vas kludne mohla znenavidiet na cely zivot.
Nechajte ju tak, ona na to pride casom sama, ze to treba podstrihnut.