bezvladna sestra

Príspevok v téme: bezvladna sestra
katiex

zdravim
pisem sem v mene mojej sestry, ktora je teraz prvacka na gymnaziu
ma tam dost velke problemy, ci uz so spoluziakmi, ucitelmii, ucivom atd.
na buduci skolsky rok prestupuje na druhu skolu, lenze ona tam to uz vobec nezvlada, ublizuje si a nechce tam chodit
strasne sa o nu bojim
neviete, ci by sa dalo nejako oslobodit od tej skoly, alebo ako to nazvat, alebo aspon vypisat nejaka dlhodoba ospravedlnenka do konca skolskeho roka? ved buduci rok tam uz aj tak nebude chodit..
psychiatricka ju uz niekolkokrat chcela poslat na psychiatriu, no ona nechce, lebo sa za to, ze ma panicke zachvaty, trpi depresiami, soc. fobiou, uzkostami a sebaposkodzovanim hanbi.
velmi sa boji, ze to nezvladne a spravi si nieco, co by nemusela prezit :(

Amadea

Ahoj...neviem, či si počula niekedy o KBT terapii....tá sa zaoberá presne riešením paniky, úzkostí, depresií a to krátkodobo a fakt efektívne....je rovnako efektívna (ak nie aj viac) ako lieky....dokonca nie je nutné užívať lieky, ktoré ti predpíše psychiater, ak podstúpiš kognitívne-behaviorálnu terapiu. Je to o tom, že učia človeka ako sa v konkrétnych situáciach vyrovnávať s konkrétnym problémom, nacvičujú si to spolu s klientom, je to pár sedení....ak sa nemýlim tak do 10...a zo zákona ma každý občan SR právo na 20 hodín terapie ročne zadarmo, že to hradí za teba poisťovňa. Preto si treba vyhľadať terapeuta, psychológa, ktorý má výcvik v KBT a ísť k nemu. Je možné ich nájsť napr vo fakultných nemocniciach, aj na psychiatrii. Ak majú zmluvy s poisťovňami a nie sú súkromníci, tak to je cesta, ktorú hľadáš ;)....môže to sestre naozaj pomôcť, je ešte mladá, čím skôr to začne riešiť, tým skôr to dokáže zvládnuť a bude mať kvalitnejší život :)....alebo tiež existujú anonymné online psychologické poradne, kde sa môže informovať viac...jednu takú poznám a sama s ňou mám pozitívnu skúsenosť, ale nechcem tu robiť reklamu...tak...googli ;) alebo sa mi ozvi mailom na 7amadea7@gmail,com a poskytnem viac info

mam56

Nemôžeš ľúbiť dvoch ľudí naraz. Buď jedného budeš milovať a toho druhého nenávidieť alebo naopak.
To je niečo podobné ako keď si blázon myslí, že má pravdu a všetci mu hovoria, že tú pravdu nemá a potom im ju aj dokáže. Tak potom ako?
www.youtube.com

Lenka.

Pokial ma potvrdenie od lekara ze trpi ps.diagnozou da sa vybavit individualny ucebny plan. Sestra by robila iba skusky.

V tom pripade by bola tych situacii a osob ktore jej robia problemy. A za psychiatra sa hanbit nemusi. Denne sedi v cakarni mnozstvo ludi. Uz to nie je ako volakedy

tasty

tak ja neviem, a rodičia neskúsili ísť za riaditeľom, porozprávať sa o možnostiach, vysvetliť situáciu, ďalej ísť za psychiatrom, obvodným lekárom, a nejak spolu s týmito ľuďmi to dať dokopy, aby nemusela chodiť do školy a liečila sa

tvoja sestra sa musí dať do poriadku, je to dosť vážna vec, treba to riešiť, aj keby vydržala do júna, tak to nezaručí, že v septembri jej psychické problému ustúpia a bude tam kde bola,

ak nechce na psychiatriu, tak by bolo fajn hľadať nejakého šikovného psychoterapeuta (ak už chodí a bezvýsledne, hľadať druhého)