Zdravím :)
som v 1. ročníku na gymnáziu, v triede zameranej na matematiku. Samozrejme, nie som tak kvôli sebe, ale kvôli mojej mame :/. Je to na mňa príliš ťažké, nebaví ma to a vôbec si neviem predstaviť venovať sa tomu celý život. Pred pár dňami som konečne presvedčila mamu na to, aby som mohla prestúpiť na Pedagogickú a sociálnu akadémiu, konkrétne na odbor sociálno-výchovný pracovník a po ukončení by som chcela ísť študovať psychológiu, keďže odkedy som si sama prešla neľahkými psychickými problémami, začala ma naozaj zaujímať. Problém je ten, že v podstate vôbec neviem, ako to tam funguje. Viem, že je to zamerané hlavne na sociológiu, psychológiu atď. Ale chcela by som sa spýtať, hlavne absolventov tohto odboru, najlepšie ešte 'čerstvých' :), že aké predmety sú tam, či je to celkovo ťažká škola, alebo či je tam nejaká prax, a ak áno, tak aká :).
Viem, že je to dosť divné, nevedieť o škole v podstate nič a chcieť na ňu prestúpiť, no ja to už nezvládam. Môj profesor matematiky si zo mňa neustále robí srandu, vysmieva sa mi, hovorí, že som hlúpa atď. Niekedy mám z neho skutočne nočné mory. Viem o tom odbore len o tom, že sa to tam dosť zameriava na veci, ktoré ma zaujímajú a dobre tam pripravujú na vysokú školu, aj v odbore psychológia, keďže mi to hovorila sesternica, ktorej spolubývajúca študuje psychológiu na VŠ a má za sebou tú školu a ten odbor. Moja sesternica však odišla na pol roka do zahraničia na výmenný pobyt a neviem ju kontaktovať :(. Bola by som rada, keby ste mi odpovedali :) ďakujem.