potravinove alergie - vysledky

nikinka22

samozrejme, ze to budem konzultovat ja, no ako vravim kvoli praci to ihned mozne nie je, tak aspon aby sme vedeli presne o co ide to riesi za mna, akonahle budem moct ist za doktorom, budem to snim konzultovat.

Kýčera

Odporúčam Ti naštudovať si problematiku, aby si vedela klásť tie správne otázky a TY konzultuj veci s lekárom, nie mama!!! Či môžeš konzumovať tieto výrobky záleží od mnohých faktorov :
1. či je to alegia na kazeín alebo laktózová intolerancia,
2.od jej prejavov,
3. od toho, či máš aj iné alergie,...
Často sa vyskytujú skrížené reakcie medzi kazeínom kravského mlieka a mlieka kozieho, ovčieho,... Takže moje odporúčanie znie - nekonzumovať dovtedy, kým Ti lekár nepovie áno. Ak by sa Ti aj potom vyskytli alergické reakcie, tak vynechať!

nikinka22

ok, dakujem pekne za info..snad to zvladnem :) miesto klasickeho mlieka konzumujem uz asi 2 roky sojove(kokosove alpro) alebo mandlove.. a jogurty som zvykla kozie/ovcie - kozi vrsok - ale teraz si niesom ista ci vobec toto mozem napr.

Kýčera

Začni sa stravovať tak, že si nasadíš bezlepkovú diétu a nebudeš konzumovať žiadne mlieko, ani mliečne výrobky. To môžeš nahradiť ryžovým, sójovým,... Celiakiu spôsobuje komplexná imunologická reakcia - špecifické protilátky IgA, IgG a IV. typ imunitnej reakcie. Nie je to alergia, ale autoimúnne ochorenie, kt. sa často spája s laktózovou intoleranciou. Takže s konečným verdiktom si počkaj na lekára, dobre ho vyspovedaj a potom sa ozvi.

nikinka22

ale je to teda celiakia? Predtym mi bolo povedane, ze mam alergiu na bielkoviny kravskeho mlieka.. tak som zmetena a neviem co vlastne mam..

co sa tyka lekara, uz to riesim, nakolko som odcestovana a kvoli praci mi je dost "zatazko" prist domov, snazim sa to riesit zatial takto nech aspon cca viem co mi je a lekara zatial za mna riesi mama..

dakujem

Kýčera

Máš problémy s trávením bielkovín nachádzajúcich sa v obilninách a mlieku. Nechaj to na lekára! Dobre ho počúvaj, pýtaj sa ho na veci a potom sa ozvi.