Ako je to mozne?

Príspevok v téme: Ako je to mozne?
Alobik

Ako je mozne, ze ked je na svete uz skoro vyrovnany pocet zien a muzov ( 49 ku 51 % ) Tak stale su muzi ti ktori sa hlavne chcu zoznamit cez internet a ti ktori maju vacsi problem si najst vztaz. Zoberme si napriklad take zoznamky, pokec, ale aj ine socialne siete aj v zahranici lebo toto plati pre cely svet. Stale je tam 80% muzov ktori si hladaju vztah, su zufali a zien tam je mizive percento, pri tom su zeny tie, ktorim viac prekaza samota ako muzom. Muzi skor dokazu byt v zivote samy ako zeny a ano viem ze nie u kazdeho to je tak ale vo vseobecnosti to tak je a pri tom viac nariekaju ze su samy. Vsade tolko prispevkov prave od muzov po celom svete cez fora socialne siete zoznamky atd ze si niekoho hladaju a ze su sami a ze si nevedia nikoho najst a ze nikdy nemali vztah a podobne. Vsak to statisicky nesedi a nedava logiku, ked je nas uz skoro 50/50 a zeny su tie ktorym viac vadi samota.Unika mi snad nieco? Viem ze do spolocnosti casto nechodim, ale to ma priemerne chlap ktory randi 15 zien ze je to tak nevyrovnane? :D
Dakujem za odpovede

nezradradca

Virtualita funguje uplne inak ako vztahy medzi ludmi vonku. Ludia su narocni a sami neponukaju tolko co pozaduju a na internete to plati dvojnasobne. Ono sa to da aj pozorovat ze z tych 20 percent zien sa tam toci 15 percent dokola mesiace. A pritom nie su skarede, s viacerymi som si pisal, ale su narocne a nezaujimave. Okrem krasy vlastne neponukaju nic extra. Vztahy vonku sa nadvazuju lahsie a ti isti ludia co su extra narocni na internete vonku sa nezdaju byt tak narocni. Ak prijmete spravu od niekoho vidite text a fotku. Ako na prve sa pozriete na fotku, ak nevyhovuje a ponuka je vysoka tak chlap konci. Ak je sympaticky ale nezaujal tym co napisal ( a casto krat nie je vela moznosti co napisat ked slecna ma v profile iba duchaplne motto) tak konci. A ti co sa prebojuju k tomu aby odpisala tak o chvilu skoncia lebo pride niekto iny, na prvy pohlad zaujimavejsi. Vonku sa na ludi pozerame komplexne, aj skaredy chlap moze vyzarovat charizmu, mat zaujimavy prejav, zivot proste vonku sa cez cloveka dostane toho viac a ma vacsiu pravdepodobnost ze ak nadviaze prvy kontakt tak to bude viest k vztahu.

lolinka

Podľa mňa to bude do istej miery aj tým, že veľa mužov je na zoznamke aj keď majú vážny vzťah. Napr. pri mojom bývalom som po pol roku vzťahu zistila, že bol stále zaregistrovaný min. na dvoch zoznamkách a kamoškin druh s ktorým mala dieťa si tiež takto hľadal milenky. Kým ženy sa po nájdení vzťahu zo zoznamky odhlásia, niektorí muži tam často zostávajú, príp. sa tam zaregistrujú zase neskôr hoci sú vo vzťahu a hľadajú si milenky.

lLily

pozri sa, ja na statistiky napriklad neverim a ani to, co pises o muzoch...bejvavalo, dnes je uz vacsina muzov (asi vdaka komunikac. technologiam a vymene roli zo zenami) babochlapi, ktori nedokazu ani len na minutu zavriet hubu, nieto este byt sami.

Ohladom zoznamovania, net je paradoxne to najmenej vhodne miesto na zoznamenie. Ked sa nadtym zamyslis viac, tak to vcelku rychlo pochopis - ludia sa tam musia chranit ovela viac, nez v realite a tym sa znizuje moznost na zdielanie seba ako takeho (takze si nasadia masky a predsieraju)...paradoxne su schopni o sebe vo velmi rychlom casovom slede vykvakat cokolvek intimneho a to je tiez dalsie minus pre pripadny vztah, ktory sa ma vyvijat prirodzene pos-tup-ne.

Mesačný princ

Strávil som vo virtualite nejedno popoludnie a viem objektívne zhodnotiť, že 90% ľudí na zoznamkách je tam pre uspokojenie svojich pudov, zábavu alebo má úplne iné pohnútky tam byť, ako zoznamovanie.

Takže je úplne jedno na akej ste zoznamke, musíte veľmi ,,hľadať,, aby ste našli niekoho, kto sa vôbec zoznámiť chce.

No a aby sa nepovedalo, teraz si muži aj ženy privyrábajú novým fenoménom, ktorý sa volá ,,FO,, a nemusí ísť o sex! Využívajú tak osamelých ľudí, ktorí sa pod tlakom nechajú zlákať...

Všetky zoznamky takto fungujú, ale...
napriek všetkému sa občas nájde nejaká dobrá dušička, ktorá odtiaľ vykukne :)

Už neplatí ,,lovec - korisť,, už platia skôr iné skutočnosti, ktoré rozhodujú...A ani profil v tom nezohráva úlohu.

Alobik

Ja chapem wreck co tym chces povedat, len ked zena chce byt "lovena" tak kym? Poviem priklad mas 10 000 muzov a 10 000 zien, ktori sa naraz zoznamia. Polovica z toho sa "zparuje" a z toho dajme tomu dalsia polovica sa rozide, cize ostava 7500/7500. Ako si pisal ze muzi su lovci tak zacnu napriklad znova randit a hladat dakoho ineho a k tomu sa v dnesnej dobe pouziva aj internet, nie len osobne stretnutia dakde v baroch alebo podobne. Lenze na internete je 80% muzov co hlada vztaz a len 20% zien ( odhad nie je samozrejme presny ale ani zdaleka to nie je 50 na 50 ). Tak a kde su tie zvysne zeny? Vonku v partiach to zvykne byt viacmenej vyrovnane. My z toho vychadza ze velke percento but nema zaujem najst si partnera a byt "lovena" ale caka na zazrak bez toho aby sa pricinila? Fakt nerozumiem.

vtde

Nas muzov tlacia tie hlupe hormony... zeny nie. Preto vo vseobecnosti my balime zeny, my po nich ideme, my ich chceme, a nie len preto, lebo nechceme byt sami, ale "rovnako" aj preto, lebo nas tlacia hormony. Cize my zeny chceme dvakrat viaco, ako zeny nas :D a tak predovsetkym my hladame vsade, kde sa da. A kazdy hlada sympatickeho, a to je velmi casto prilis vysoky narok, a neuspokoja sa s tym, co sa ponuka. A tak ludia ostvaju sami, stale odmietajuc neatraktivnejsich, a vecne hladajuc toho druheho.

wreck

ci je pomer 49/51 alebo 50/50 je z hladiska statistiky, ktoru na toto potrebujeme, uplne irelevantne. ten pomer sa nijako vyrazne nemeni; tema sa snazi naviest na myslienku, ze tie cisla raz dosiahnu rovnovahu.

nie je mi celkom jasne ako si analyzoval kto a preco ma na zoznamke profil a aky je to typ zoznamky, takze to pojmem globalne.

chlap je lovec. kedysi lovil zenu a lebky nepriatelskych kmenov. dnes mu zostali uz len tie zeny a to ostatne sa pretvorilo do hromadenia majetku, vrcholoveho sportu alebo politiky. niekedy je chlap nesmely, ale ta jeho chut lovit potlacena nie je, len na to potrebuje ist inak. do rieky (zoznamka) hodi navnadu (upravenu fotku, zaujimavo napisany profil alebo oboje) a caka, ci sa nieco (zena) chyti. tu sa zena dostava do dichotomickeho stavu - musi rozmyslat ake su lovcove pohnutky. chce ju ulovit ako trofej (lizat ju, vyblaznit sa v nej) alebo chce (docasne?) potlacit v sebe tuzbu lovit a nahradit ju oddanim sa zene? naspat k muzovi. podla mna je vacsina profilov na beznych zoznamkach, to su tie, ktore nie su na sex, muzskych preto, lebo muz je lovec.

v zene sa starociami buduje skor zdrzanlivost a nedobytnost, cim sa zdanlivo zvysuje jej hodnota na trhu vztahov. v zene spolocnost nikdy cielene nepestovala koristnictvo muzskeho typu. preto zena dufa, ze bude lovena a strani sa ulohy lovca. bolo by zaujimave urobit graf registrovanych pouzivateliek podla veku. nebol by som vobec prekvapeny, keby smerom k tridsiatke zacala krivka strmo stupat. v tejto faze uz zene tradicna uloha koristi prestava vyhovovat a tak sa snazi lovca zaujat inovativnymi sposobmi.

cize moja odpoved bude v tom zmysle, ze je to jednoducho dane genetikou, tisicrocia formovanou, ktora do velkej miery predurcuje spravanie organizmov. v tomto zas u nas tolko odlisnosti od zvieracej rise nie je - chlap chce lovit, zena chce byt lovena. hned si aj uvedomujem ake medzery tato analyza ma (ak chce byt naozaj zena lovena, preco si nespravi profil hned ked ma 18?), ale napriek tomu nenachadzam zmysluplnejsiu odpoved.