Mikroadenom

ahjajjaj

ahoj glony, adenohypofýza je žľaznatá a nie nervová časť podmozgovej žľazy ( v tej nervovej by to bolo horšie) Cysty tam vznikajú ešte v rámci vnútromaternicového vývoja, a väčšinou sú bezvýznamné a nezvyknú sa liečiť, iba keď sú veľké. Cysta s priemerom 4 mm, neviem či je z lekárskeho hľadiska veľká či malá. Liečba, ak je potrebná, býva hormonálna. Pravdepodobne dostaneš, ak máš nejaké symptómy kvôli tej cyste nejaké hormonálne tabletky.
Väčšinou sa o existencii takejto cysty dozvedá iba náhodou, keď sú nejaké iné zdravotné problémy. U väčšiny ľudí sa hypofýza ani nevyšetruje, tak sa o svojích cystách ani nedozvedia.

Glony4529

Dobrý deň, chcem sa opýtať, čo znamená keď v ľavej polovici adenohypofýzy sa zobrazuje drobná ložisková štruktúra cystického charakteru s priemerom 4mm. Ďakujem za radu.

Glony4529

Dobrý deň, chcem sa opýtať, čo znamená keď v ľavej polovici adenohypofýzy sa zobrazuje drobná ložisková štruktúra cystického charakteru s priemerom 4mm

Salmonella1

tieto mikroadenómy zvyknú robiť niekedy šarapatu, ak produkujú hormóny, ale to sa dá poriešiť, preto sa pokojne zver do rúk endokrinológa, on pozná tvoj stav a má výsledky krvných testov, takže zvolí vhodnú liečbu, ak bude potrebná.

Lili987

Na postkontrastných sekvenciách sledovateľné nehomogénne sýtenie hypofýzy
predominanatne v ľavej polovici , prípadný nález mikroadenómu nie je možné jednoznačne
vylúčiť.V zadnej časti hypofýzy sa zobrazuje drobná v T2W hypersignálna , v T1W
hyposignálna štruktúra veľkosti 1 mm - cystického charakteru.

Nerozumiem tomu vobec.

Salmonella1

Podľa toho, kde je lokalizovaný a či je hormonálne aktívny, nepíšeš nič bližšie. 1mm je však drobný rozmer.