Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

slabý prospech

Príspevok v téme: slabý prospech
lydia585

Dobrý deň :)
som študentkou 1. ročníka štvorročného gymnázia a úprimne, je to asi to najhoršie čo som si mohla vybrať. Učitelia sú totálne neľudskí, 80% spolužiakov taktiež, ale najhoršie je to, že to učivo vôbec nezvládam. Na základnej škole som mala dobré známky - jednotky a sem-tam nejaké dvojky, no odkedy som prešla na gymnázium je to niečo strašné. Väčšinou mám trojky, nájdu sa nejaké dvojky a jednotky, ale hlavne ma trápi to, že z dvoch-troch predmetov mám štvorky, čo sa týka matematiky, veľakrát dostanem aj 5. Veľmi ma to trápi, pretože na také známky nie som zvyknutá a čím viac sa učím, tým je to horšie. Rozmýšľala som aj nad tým, že by som prestúpila po dokončení prvého ročníka na inú, ľahšiu školu, kde by ma učivá aj bavili a netrpela by som pri nich. Všetci ma však od toho odhovárajú, vraj sa to zlepší, že prvý ročník je najťažší, keďže je tam všetko nové. Ja sa však veľmi bojím, že sa to nezlepší a budem tam trpieť ďalšie 3 roky. Absolútne netuším, čo mám robiť. Bola by som rada, ak by ste mi sem napísali vaše názory. Ďakujem.

Salmonella1

lydia, ak sa chceš venovať jazykom profesionálne, tak z úrovne "celkom mi idú" sa musíš presunúť do kategórie "ovládam ich perfektne, prakticky takmer na úrovni rodnej reči". Len takí majú šancu sa s jazykmi aj nejako uplatniť, pretože na bežnej úrovni jazyky ako angličtinu, či nemčinu už budú po čase ovládať asi všetci. Alebo si vybrať nejaký exotický jazyk a študovať ten, napri. čínštinu.
Na druhej strane by som sa asi zamyslela nad tým, prečo bývalá jednotkárka nezvláda matiku na podpriemernom gymnáziu a asi si zohnala nejaké kvalitné doučovanie. Pretože gymnaziálna matika nie je nič zvláštne, obzvlášť v prvom ročníku, takže niekde chyba byť musí-či už v pedagogickom procese, alebo na to nemáš.

Kýčera

V Prahe je Karlova univerzita, Masarykova je v Brne. Všelikto tu všeličo popíše, hotové romány na pokračovanie...

Salmonella1

luky, čo to je "masarycka v prahe"? vždy som si myslela, že Masarykova univerzita sídli v Brne... google mi vypľul masaryčku v prahe len nádraží a reštauráciu...

lydia585

Chcela by som ísť študovať jazyky, ktoré mi dosť dobre idú.. veľkým problémom sú však naozaj aj tí učitelia, keďže to gymnázium je podľa hodnotenia SŠ podpriemerné, no oni si myslia, že učia niekde na Harvarde a preto, keď niekto nechce byť fyzik, matematik, lekár alebo právnik neskutočne si ho doberajú a dàvajú na javo, že tí žiaci su podla nich sprostí.. je nás v triede viac takých, kt. učitelia takto "šikanujú" lenže ja som jediná, ktorú šikanuju aj spolužiaci len preto, lebo nemám prave idealnu postavu, alebo zuby. A taktiež som dost velky introvert a chvilu trva, kym sa s osobou začnem normalne bavit - mam asi dvoch kamaratov. Samozrejme, srandu si zo mňa robia aj kvoli tomu, aj ked oni sa o komunikáciu so mnou vobec ani nesnažili a prehodili so mnou max. 2 slová. Strojček budem mať až cez leto a na postave som začala makať a pár kg sa mi už schudnuť podarilo, lenže oni do mňa zakazdym rýpu a ja to bohužial riešim jedlom a preto to nejde tak dobre ako som si to predstavovala. Minule leto som schudla 14 kg, lenze som znova kvoli ich posmeškom pribrala polovicu, naozaj už neviem čo mam robit, brala som aj antidepresiva, no bolo mi od nich este horsie a moja psychologička sa ma vobec nesnazi pocuvat. Cítim sa uplne zbytočne. Naozaj dufam, ze po strednej sa to zmení a ja najdem dôvod prečo sa usmievať a ďalej žiť.

Kýčera

Lýdia, je to tak, prechod zo základnej na strednú školu je ťažký prvý rok. Nové predmety, nové učivo, noví spolužiaci, noví učitelia, nové prostredie...Dokončí už tam ročník a uvidíš, školu môžeš zmeniť. Snaž sa dávať v škole maximálny pozor, nevynechávaj zbytočne hodiny, poctivo sa uč a známkami sa netráp. Ak si chceš niektoré zlepšiť, môžete sa viacerí učiť spolu, pomáhať si alebo požiadaj rodičov, nech Ti zaplatia doučovanie. Nie vždy známka odráža vedomosti žiaka, ale ak máš dobré základy zo ZŠ a tie známky zaslúžené, tak by si na strednej mala mať o stupeň maximálne o dva horšie. Tak zaber ešte!

luky2541

Stredná škola hlavne gymnázium ti do života nedá nič strednú treba len pretrpieť tiež som chodil na gympel, jediné čo ti môžem poradiť čo najskôr si rozmysli na akú výšku chceš ísť čo chceš študovať a zameriavaj sa na predmety ktoré budeš mať na výške. Tiež som na gympli prechádzal z roka na rok s 3 na vysvedčení a maturity som zbáchal na samé 1 a keď som povedal že chcem ísť študovať do prahy na masaryčku každý profesor na gympli sa mi smial že takého somára ako som ja na takú školu nikdy nezoberú len za to že som mal v prdeli ich písomky a učivá ktoré sú ti nie že na výške ale v celom živote úplne na nič a aj bez toho som spravil prijímačky a dostal som sa na masaryčku a tam je to každému jedno aké známky kto mal na strednej... slovenské školstvo je totálne mimo a oni by chceli ešte zvýšiť platy ako neviem za čo...

mam56

Ok, Číňanov ste k nám pustili. Zakážte im okamžite robiť obchody na našom území. Stop the Chinese. Immediately.
Ste normálni??? Im dovolíte ruinovať naše hospodárstvo??? Nie, vy nie ste normálni.
Majte ich v paži. Stop.
Prosím vás, vy viete, čo je normálne?????? Asi ťažko.