Kedy sa musi ist ku gynekologovi?

neviem11111

zena by mala byt vedena u gynekologa odvtedy, odkedy ma menstruaciu. pre istotu. nechapem, ako mozes mat 20 rokov a nemat za sebou ziadnu prehliadku.

bez.prezyvky

Dakujem za odpovede. Myslela som si ze u detskej mozem byt kym neskoncim vysoku skolu.
Takze vlastne povinne to nie je. Islo mi hlavne o to aj ked viem ze je to nezodpovedne, bala som sa ze tam musim ist.

blueberryNN

Co google dal:

Všeobecný lekár s atestáciou z pediatrie ošetruje deti do dovŕšenia 18 rokov + 364 dní. Všeobecný lekár s atestáciou alebo certifikátom z dorastového lekárstva ošetruje pacientov od 19 do 28 rokov.
Po tomto veku je potrebné zmeniť ošetrujúceho lekára a vybrať si všeobecného lekára pre dospelých.

Ku gynekologovi je dobre ist na preventivku uz v tvojom veku.

mmoonna

Povinné to nie je, ale v záujme vlastného zdravia by som tam išla. Aspoň budeš kľudná, že je všetko o.k.

Joleen

Cim skorej tam zacnes chodit tym lepsie. Zy by su uz mala ku dospelej chodievat kedze si uz 18 davno dovrsila takze aj ju by si mala menit ja by 20te u detskej nic nehľadala takze sup sup ku dospelej nie si ziadne decko s aj ku gyndovi odporučím uz ísť