Babka nedodržuje hygienu

Príspevok v téme: Babka nedodržuje hygienu
Saskiaaaa

Naša babka absolutne nedodržuje hygienu a všetci sme z toho na nervy. Sprchuje sa raz do týždňa, ruky si neumýva ani po wc, po príchode z mesta, od lekára(čoho sa bojím najviac), zo záhrady po práci z odpadom...jednoducho vôbec. Riady umýva tak, že ich iba oplachuje. Ona si v podstate aj kupovane ovocie iba tak tri sekundy opláchne. Ja tomu nechápem, normálne sa bojím, že nas niečim nakazi, najhoršie na tom, je to, že s nou máme spoločnú kuchyňu, takže, ked jej niekto povie aby to zmenila, tak vraví, že to nieje pravda a ešte sa uráža a myslí si, že nam na nej stále niečo vadí... Je pravda, že ja som až prehnane čistotná, ale čo je veľa, to je veľa...
Ako by ste niečo take riešili ????????

Messje

Ovecka
Ty jeden humusak :-)
Ja davam psovi z ruky jest a tou istou rukou pokracujem dalej.A ovocie si do tricka utriem.Moja 87 rocna babka sa sprsila raz do tyzdna a po jedeni si sparala jedlo prstami z pusy.Aj tak som ju milovala najviac na svete.

0vecka

inak nechapem co je na tom zle ze sa sprchuje raz za tyzden... co je na tom prosim ta nehygienicke?? mozno smrdi na pot ale fakt je ze ona je tam doma...

a ruky po wc si tiez neumyvam a ovocie tiez nie a zijem... jedine co by mohla je umyt si ruky ked pride od lekara alebo zo zahrady ale nepride mi to nejako ze by nedodrziavala nejake zakladne hygienicke zalezitosti...toto vsetko je vystrelok poslednych rokov

Saskiaaaa

Babka123 - jedna veľká nula si ty, inak by ti z huby nešli take urážky. Ak to z teba potrebovalo isť takto von, stačilo sa postaviť pred zrkadlo a spustiť :) Pekný večer.

Babka123

Sasiaaaa, si neschopná, nesamostatná sliepočka, ktorá nedokáže samostatne žiť. Ako loser žiješ u babičky. Nepáči sa ti u nej, ale nedokážeš sa osamostatniť. Nemáš na to. Si nula.

Messje

Saskia
A co ti brani sa od babky odstahovat?Stari ludia zili inaksim zivotom.Pracovali ma poli,jedavali na kameni alebo pnoch stromov,na toaletu chodili do lesa a...prezili.Su zdravsi ako my.Pochopila som ze byvate vy u babky.Ak vam to vadi tak sa odstahujte.Ja keby som vo vlastnom dome po hovnach chodila tak mi nikto do toho nemoze.Ak sa mu nepaci...dovidenia.Ale byvat niekde u niekoho a este mu dirigovat do zivota ked tak zil cely cas ...je odvaha

Saskiaaaa

Som rada, že aspoň niekto chápe, že nejde o to, kto u koho býva, pretože to z hygienou nemá nič, nechápem ani o akých pravidlách tu píšete ... azda existuju pravidla na to že nebudem dodržiavať hygienu ????
O dom sa starám, nesom žiadna panička, ktorá prstom nepohne a na druhého útoči, ale nedá sa donekonečna zvládať to, že niekto príde o lekára, ide na wc a neumyje si ruky, pritom sa tvári ako obeť.

Cariboo

fuj fuj a fuj, nezavidim. poznam obdobny pripad. stara pani ale nie je zdravotne v poriadku a nemoze za to. najlepsie by bolo sa osamostatnit alebo si aspon vytvorit oddelene byvanie (vlastna kuchyna , wc) a nic od babky nebrat.

to ze sa uraza je neprijemne a nema to nic spolocne s tym kto u koho byva! jste jej najblizsia rodina, myslim ze mate pravo na aku-taku kritiku. rovno jej povedzte nech sa vasich veci nedotyka, mne by sa hnusilo chytit po nej aj klucku :( ak to neakceptuje, budete si musiet zakazdym vsetko umyt

tiezbysamitonpacilo

nie myslel som to vazne ja mam rad poriadok a cistotu ...
nechapem ako to ze niekto sa neumyva,mna sprcha nakopne do kazdeho dna a zase polezat si vo vani je krasny relax...
cistota pol zivota mi mama furt vravela

Mesačný princ

Tamara 77 - poznám veľmi dobre opateru o starých ľudí, poznám aj to a zažil som takéto niečo na vlastnej koži!

Preto som jej poradil to, čo sa urobiť dá. Nie to, čo by sa urobiť ,,možno,, dalo.

veď ju kľudne môžu dať do domova sociálnych služieb, kľudne ju môžu učiť niečomu, ako je hygiena...

Ale nikdy neprerobíš niekoho, kto celý život žil inak.
Preto som vybral najschodnejšie riešenie.
Moja starká mala veľmi vážnu infekčnú chorobu a tak isto nedodržiavala ,,hygienu,, natoľko, ako my ostatní. A nik z nás sa nenakazil, pretože sme tú hygienu dodržiavali aj za ňu.