Problém s nadviazaním priateľstva

Príspevok v téme: Problém s nadviazaním priateľstva
Acord212

Zdravím, som na vysokej škole už niečo cez rok a pol, a stále si tu neviem nájsť kamarátov. Cítim sa hrozne osamelo až mi to lezie na hlavu. Celé dni nerobím nič iné ako sedím na intráku, a keď sa už neučím, čo býva vo večerných hodinách prepadá ma úzkosť. Medzi ľudí som skúšal chodiť no nepomohlo všetci ma ignorujú, nemám sa s kým porozprávať.

Mesačný vôl

Ja som sa tiež cítil veľmi osamelo. Ale odkedy som sa prihlásil na kurzy bučania, podarilo sa mi zoznámiť s jednou veľmi milou kravou.

ôôôôô

Máte na škole aj krúžky? Hocičo, napríklad aj čínštinu, no a? Aj tam môžeš niekoho spoznať. Nemusí to byť práve spolužiak. Ale povedzme niekto z vyššieho alebo nižšieho ročníka. Aby aspoň na tú kofolu bolo s kým ísť, pokecať. Prípadne skús napísať aj sem na fórum, na akú školu chodíš. Keď napíšeš univerzitu a fakultu, možno, že sa ti ozve niekto, kto chodí na tú istú školu a tiež sa cíti sám. Ďalšia vec - môžeš niekomu z nižších ročnikov predať tvoje knihy. Alebo ponúknuť hoci aj zadara vypracované výcucy, pozvať ho von a pokecať s ním zo začiatku hoci o škole a potom aj o bežných veciach a ani nezbadáš, ako a už z vás budú kamoši. Na takéto niečo je ideálny začiatok školského roka, keď prišli noví prváci. No tak budeš mať v druhom alebo v treťom ročníku kamošov medzi prvákmi, no a čo? Lepšie je mať kamošov prvákov ako nemať nikoho a cítiť sa sám, čo môže byť dosť nepríjemné najmä, ak si od prírody extrovert, pretože introvertovi by to asi bolo fuk. Mať kamošov prvákov, z toho sa nestrieľa a prváci sa vždy potešia, keď majú veľkého kamoša tretiaka, ktorý im poskytne užitočné infošky, ako to u ktorého profáka na skúškach chodí, ako to chodí na prednáškach a cvikách, poskytnúť materiály a výcucy, ak máš, prípadne poradiť v meste dobrú jazykovú školu zameranú na angličtinu a zapísať sa tam a začať chodiť spolu s viacerými, lebo titul na trhu práce dnes už neznamená menej ako jazyk, zohnať napríklad z požičovne dobré dvd a kuknúť si aj anglické filmy, aj z toho sa dá dosť naučiť, by si bol prekvapený, že až koľko. Skús zájsť do fitka, ak nejaké blízko školy máte, kopa ľudí dnes posiluje a môžeš tam stretnúť aj niekoho zo školy. Prídeš k nemu, pochváliš mu svaly, opýtaš sa, ako dlho a koľko krát v týždni cvičí, ako sa stravuje, kedy začal s posilovaním, no proste také tie bežné veci a potom sa dá kecať aj o škole, zájsť spolu aj niekam von, hlavne si musíš veriť. Aj nájsť si frajerku by mohlo pomôcť a už by ste boli aspoň dvaja a pri páre je tá výhoda, že pár už nikoho tretieho pri sebe nepotrebuje. Aj medzi prváčkami si môžeš nejakú nájsť. Hlavne si musíš veriť a kto-ten sa už nájde, aby si sa necítil celkom sám.