Ako zistím svoj pôvod?

Príspevok v téme: Ako zistím svoj pôvod?
Elinaros

Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať, či náhodou neviete ako zistím svoj pôvod, teda aká krv mi koluje v žilách. Už som začala zakladať rodokmeň našej rodiny ale dostala som sa len po rok 1800 dalej sa už neviem dopracovať. A zatiaľ som na nič zaujímavé neprišla. Nedá sa to zistiť podľa, ja neviem, črt tvare, farby očí, vlasov? že aký mám asi pôvod? Ďakujem vopred za rady :)

Kýčera

@ Ste dobrí, vy dvaja! To ste asi nemali veľa predkov, keď ste sa dostali až do 19. stor. ?!

@ Elinaros, odpovede na svoje otázky môžeš dostať v minulých životoch. Ale zas na druhú stranu nepotrebuje človek všetko o sebe vedieť, či?

dodo_______

Tvoj pôvod a pôvod každého človeka na planéte sa dá zistiť veľmi jednoducho dvoma spôsobmi:

1. Ak si veriaca, tvoj pôvod siaha do čias Adama a Evy, ako prvých ľudí.
2. Ak nie si veriaca a zakladáš skôr na vede, svoj pôvod by som hľadal niekde pred 3,8 miliardami rokov, keď sa podmienky na planéte začali ustaľovať a vznikali prvé bezjadrové jednobunkové organizmy, z ktoré sa postupnou evolúciou dostali až do tvaru, ktorý môžeš každé ráno pozorovať v zrkadle.

:) viem dobre o čo ti ide. Tiež sa v našej rodine riešil rodokmeň, dopracoval sa asi do roku 1700/1800, žiaľ ďalej to už nejde.
Ber môj príspevok ako odľahčenie a oživenie mŕtvej témy. nechcel som ťa uraziť. :)