Čo proti stresu?

Príspevok v téme: Čo proti stresu?
Flatt

Ahojte, potreboval by som niečo proti stresu. Už nejakú dobu ho vôbec neviem zvládať a dokonca aj maličkosti mi vedia zvýšiť tlak. Možno je to kvôli izotretinoínu, ktorý som bral na akné, neviem. Homeopatiká sú vraj len placebo a tak by som chcel skúsiť l-theanine, GABA, 5-HTP alebo silný B-komplex. Máte skúsenosti s niektorým z týchto, že naozaj funguje? Čo by ste mi odporúčili? A nemôžu mať tieto látky aj nejaké negatívne účinky, keď už priamo vplývajú na nervovú sústavu? Vopred ďakujem za pomoc.

Katsa

mne pomáha veľmi prechádzka, počúvanie prírodných relaxačných zvukov (to som často počúvala, keď som sa učila na skúšky) a pozeranie komédii, či počúvanie rádia a čokoláda... ale ak cítiš stiahnutý žalúdok a preto neješ, tak sa prinúť, lebo to ti nepomôže....inak aj pri učení môžeš počúvať hudbu, ja sa napríklad neviem učiť bez hudby

simssims

Ja mam tak isto stres - tak isto maturity. Mne pomahaju jedine benzodiazepiny ale tie predpisuje psychiater(slabsie aj obvodny). Ked ti stres prerasta cez hlavu je to idealne riesenie ale iba na kratku dobu.

Mata3085

Pokoj, oddych, ísť si občas niekam zabehať, zacvičiť (stačí skutočne pár minút denne). Venujem sa ajurvédskej medicíne a pred skúškami som brala bylinku Brahmi, tiež by ti mohla pomôcť - -odkaz odstránený- :-)

Flatt

Musím sa učiť na maturity a ďalšie veci, na ostatné nemám veľmi čas a najmä pred maturitami mi hudba alebo iné relaxovanie nepomôže....

Panda Helps :)

Vies co pomaha priti stresu? Pokoj... Ja ked mam stres tak si pustam upokojujuce pesnicky... Alebo skus pocuvat pesnicky, kukat nejake klipy prirody, sprav si kupel. Treba vela relaxovat.