Trojklan

Žužova

Ahoojte,ozývam sa po čase teda,vyšetrenie mam za sebou, dopadlo relatívne fajn,na mozgu mi nenašli nič akurát mi našli polyp/cystu v nose. ked som videla obrazky z MRI videla som ju a zapcháva mi to skoro celú pravu dierku ,nad nou je tiež nejaka ,,uzlinka,,zvačšená,tak zase musim ísť na ORL . Mala som probemy dlhšie ,zatekanie hlienov,zle dýchanie,kýchanie,kašel ale pripisovala som to fajčeniu,teraz už viem čím to je sposobené. Tvár ma už nebolí,neviem či to bolo psychické alebo len zabral Timonil ako mal,no vysadila som ho a zatia (klop klop) je to ok. Žeby ten polyp mal stým suvis a tlačil mi na niečo ? kto vie. inak ked som si vopchala prst do nosa citila som to aj na dotyk,mam totálne upchatu dierku ani smrkať ani dýchať sa mi cez nu nedá,tak som zvedavá ako sa to bude riešiť,lieky nechcem brať a zo zákroku mam pan. strach už teraz :D :) Ale teda zrejme to ten trojklan nebol,alebo mi ustupil.. neviem,no konečne mam radosť zo života :)

ojka

žužova, MRI ti predpísali kvôli tomu, aby vylúčili napr. či nemáš v hlave nejaký tumor, alebo započiatky SM (ale to myslím, že nie), jednoducho nejaký nález,, aby sa vedeli posunúť ďalej,.... a predovšetkým myslím, že kvôli tomu, aby zistili, či v hlave nemáš nerurovaskulárny konflikt TN, t.j. či sa ti v hlave nebije nejak TN a jedna cieva (arteria cerebellaris superior),... nemali by sa totižto dotýkať....
na druhej strane, nechcem ťa strašiť, po svete lieta kopec ľudí, ktorým neprišli na pravú príčinu tejto neuralgie..... ale takisto kopec ľudí, ktorým pomohli buď správne lieky, alebo akupunktúra, homeopatika, mikrovaskulárna dekompresia (operácia),a niektorým to odozneje samo :-) ... tak hlavne nezúvaj, to je najdôležitejšie... lebo je to zaberák aj na psychiku....
ozvi sa potom, ako si na tom, a čo máš nového :-)

matway

Neznamená to nič, je to takpovediac iba prvá pomoc, možno nerv netrafíte, mozno sa na vás nepozrel ani chiropraktik, možno ste si ani nezaobstarala to homeopatikum, čo som spomenul. Budem čakať ďalej na vašu reakciu.

Žužova

ďakujem velmi za radu,vyskušam ked pride záchvat,,sama som zvedavá ..keby ma to bolí dalej znamená to že nejde o trojkl. ,chápem to správne ? :)

matway

Teraz nebudeme vychádzať z môjho príkladu, kedy som mal zasiahnuté všetky tri vetvy nervu, oftalmickú, maxilárnu aj mandibulárnu, a kedy mi vo veľkom pomáhala teplá sprcha. Budeme vychádzať iba z vaších symptómov a to z mandibulárnej vetvy. Tá vyusťuje v oblasti spánku a vedie spodkom sánky. Ak som si ja stimuloval túto vetvu, bolesť okamžite ustúpila. Takže si urobíte skúšlu, ktorá potvrdí alebo vyvráti problém. Nerv prechádza pod krčnou tepnou na ktorú zatlačíte dvoma prstami, akoby ste si nahmatávali tep, ale nieže si privodíte odkrvenie! Skúšku treba robiť pri ataku, aby ste vedeli, či stimul nervu pôsobí.
V lekárni je aj voľnodostupné homeopatikum hypericum perforatum 30ch, cmúľajú sa po 5 guličlách. Je to práve na trojklaný nerv. Antibiotika ja zásadne odmietam.
Takže počkam na vašu skúšku.

Žužova

Takže to mam chapať že to môže byť hocičo ale trojklan nie ? A tieto veci a môžu prejavovať po prechladnutí /ofuknutí? či si dávam šatky na hlavy a tvár zbytočne ? Lebo si neviem predstaviť behať stým aj cez leto.
Tie ostatné veci a ako liečia ? Mne napadlo že mi tak ešte nedali antibiotiká,možno by to vela vyriešilo. Síce neviem č mam v tele zapal,horučky nemám a teplo mi robí dobre (to pri zapale nebýva) tak neviem teraz ..

matway

Hm, teraz neviem, na ten trojklanny sa to nepodobá, skôr na problém s temporomandibulárnym kĺbom, ktorý vylúčil aj pán doktor. Neveril by som ale ani zubárovi, ak sú aj nejaké amalgámové plomby. V puse kov nemá čo hľadať. A určite nehľadal/ na čo by aj mal/ pôvodcu bolestivých stavov baktériu streptoccoca phyogenes. Premýšľam, vlastne tápam, aj nad lymfatickým systémom. Priznávam, bol som za to, že to je trojklanný.

Žužova

No aby som teda bola konkrétna, začalo mi to v deň ked som bola u kaderníčky , vyfukala mi vlasy fenom a ja som nasledne hned išla von do zimy,bez čiapky a fukal dosť studený vzduch.. na druhý deň ráno som myslela že v robote umriem od bolestí,myslela som ale že to bud epriebvan. Cez sánku mi pulzovala neskutočná bolesť až do spánku. a odvtedy to takto mám vyše mesiaca. Raz ma chytí záchvat v sánke,horenej,potom prejde do dolnej, Teraz cítim bolesti slabšie a tlak v spánku. Záchvaty už po liekoch také silné nemám ale občas prídu. Temeno ma nebolí,anii za očami,teda neviem ..občas to ide hlbšie do hlavy ( bolí ma iba pravá strana) ,občas akoby hlbšie v spánku až v uchu. Ale vždy to začne hlavne ak sa nekryjem a prefukne ma ,čo i len trošičku. Najskor som bola na ušnom,tam si myslel doktor že mam len zápal toho klbu sánky. Ale ked som mu povedala že ma chytil záchvat a bolel ma pritom strašne jazyk,tak to vyvrátil a poslal na neuro. Zuby sa tiež vylučili,aj zub mudrosti,bola som aj na RTG a zubarka to tiež vylučila,tak ostal len ten trojklan.
Môže to byť aj zo zlého držania tela,priznávam ,sedávam ako magor na stoličke..ale pohybu mam dosť v práci. Fyzickej zaťaže mam dosť,(na ženu až moc) a tak isto aj vela stresu.. to tomu tiež pripisujem trochu... tak ja neviem,žeby bol len pricviknutý? ale prejavoval sa v chladom prostredí?
Myslíte žeby to trojklan nebol? a keby nie tak čo iné sa ešte takto prejavuje? Občas mi ta bolesť vystreluje až do uzlin v krku akokeby..
A ked to začne mam taký pocit akoby sa mi celá sánková kosť presuvala a tlačila mi na lícnu kosť. taký zvláštny pocit ale bolí ako sviňa s prepáčením.
myslíte že MRI nič nevyrieši ?

matway

Dobre tak inak, metie ma len ta MRI. Máš bolesti hlavy, zubov, sánky, zadnej časti očí? Tŕpne ti temeno hlavy, máš aj nedefinujúce obrazce pred očami? Máš aj bolesť v zátylku, spodina lebečná?
Ak máš aspoň niečo z toho, ide pravdepodobne o trojklanný nerv, ale skôr je cvaknutý, ako zapálený. V takom prípade by som odhadoval skoliozu, nesprávne držanie tela, dlhodobé vysedávanie, málo pohybu. Dobrý chiropraktik by si s tým vedel poradiť, potom elektroliečba na správne miesta /napr. zapperom/, a posilňovať nerv cmúľaním hypericum perforatum 30 ch.