Dobrý deň,
neviem čo mám už robiť, zub bolí druhý deň, spodná čelusť mi už celá napuchla, otrnula, a bolesť neustáva, vyskúšal som všetky dostupné druhy liekov proti bolesti kúpených z lekárne, nič nezaberá, brufein, nalgesin, šumivý paracetamol rapid, ataralgin, všetko bez účinku, taktiež domáce recepty nezaberajú, zubná pohotovosť tu nefunguje, napriek tomu, že je to mesto, ,súkromníka ordinujúceho v sobotu, alebo vo sviatok som žiadneho nenašiel, zaplatil by som aj neviem čo, len aby som sa zbavil bolesti, zo zubárov strach nemám, čo by som dal za jediného, ktorí by ma zbavil bolesti...už to vážne nevydržím, a pracovný týždeň začne až po veľkej noci od utorka, dovtedy sa asi zbláznim, nejaký nápad? Vopred ďakujem za prípadné rady...
Zubára sa nebojím, ale kde nejakého teraz zohnať
No neveril by som tomu, ale tie antibiotiká Dalacin C do 6 hodín skutočne zabrali, a to som mal ešte len jedinú tobolku, dám si ďalšiu, a môžem ísť konečne spať, je po bolesti...konečne sa vyspím...
Ja kde sa pohnem, tak všade mám zo všetkého len traumatizujúce zážitky. Ja som bol u zubára pred 2 rokmi. Vtedy mi vŕtal zubár zub, ale počas vŕtania zaspal. Mojou obľúbenou značkou je odvtedy značka Ext.l:-)
www.youtube.com
Rodičia zobrali svojho synka na dovolenku na nuda pláž. Otec išiel na prechádzku po pláži a syn išiel, aby sa pohral vo vode. Syn pribehol ku svojej mame a hovorí: Mamka, ja som videl dievčatá s prsami oveľa väčšími než sú tie tvoje! Mama mu na to hovorí: Čím ich majú väčšie, tým sú sprostejšie. Tak sa išiel naspäť hrať. O niekoľko minút neskôr sa vrátil naspäť a hovorí: Mamka, videl som chlapov s penismi oveľa väčšími než má ocko! Mama mu na to hovorí: Čím ich majú väčšie, tým sú sprostejší. Tak sa išiel naspäť hrať. O niekoľko minút neskôr sa vrátil naspäť a hovorí: Mamka, ja som videl ocka ako sa rozpráva s najsprostejšou slečnou, ktorú som kedy videl a čím viac a viac sa s ňou rozprával, tým viac a viac sa stával tiež sprostejší.
Muž zaklopal na dvere do veštiarne a z veštiarne sa ozvalo: kto je tam? Muž sa otočil na päte a odišiel preč.
85 ročný muž bol vyzvaný svojim lekárom k tomu, aby priniesol vzorku svojich spermií na odborné vyšetrenie. Lekár dal mužovi nádobku a povedal: zoberte si túto nádobku domov a prineste zajtra naspäť vzorku. Na druhý deň sa 85 ročný muž objavil znovu v kancelárii svojho lekára a dal mu nádobku, ktorá bola čistá a prázdna ako predošlý deň. Lekár sa opýtal, čo sa stalo a muž začal vysvetľovať. Nuž, pán doktor, je to takto – najprv som to skúsil so svojou pravou rukou, ale nič. Potom som to skúsil so svojou ľavou rukou, ale stále nič. Potom som poprosil svoju ženu o pomoc. Ona to skúsila so svojou pravou rukou, potom so svojou ľavou rukou, ale stále nič. Potom to skúsila ústami, najprv zubami, potom perami, ale stále nič. My sme dokonca zavolali Anku, slečnu od vedľa a ona sa o to tiež pokúsila, najprv oboma rukami, potom podpazuším a potom sa to snažila stlačiť medzi kolenami, ale stále nič. Lekár bol šokovaný! Vy ste išli s tým za susedkou a Vaša žena o tom vedela? Starý muž povedal: áno, nikomu z nás sa nepodarilo tú nádobku otvoriť.
Ešte si zopakujme význam farieb. Čo vám pripomínajú tieto farby: žltá, zelená, modrá, čierna, biela a hnedá? Správne. Ale čo vám pripomína kombinácia hnedej farby v kombinácii s bielou, keď je práve zima?
Neviem odkiaľ si, pohotovosť má od 8-12hod. v Moravskom Jáne J.Šindler, ale nie je to zadarmo, aj keď napr.poisťovňa Dôvera mu za každého svojho pacienta platí nejaké centíky.(pozerám svoju elektronickú kartu) Veru je to problém zo zubármi, vo veľkých mestách je ich dosť v menších problém.
Nakoniec som sa vybral aspoň na bežnú pohotovosť, nech mi skúsia voľačo predpísať, či to nebude účinnejšie, tak mi predpísali dosť silné antibiotikum Dalacin C 300 mg, síce pri antibiotikách sa efekt nedostaví okamžite, ale Dalacin údajne pôsobí až do hĺbky kostí, keď som užil jeden, tak takú hodinu som sa išiel zblázniť od trhavej bolesti, dalacin pravdepodobne likvidoval baktérie, po dvoch hodinách sa bolesť trocha uvolnila, mám to užívať každých 8 hodín 1 tobolku...snáď to pomôže, aby som bez ujmy prečkal aspoň tieto sviatky, ale túto noc sa asi aj tak ešte veľmi nevyspím...
niektori sukromnici ordinuju aj na poziadanie mimo ordinacnych hodin, samozrejme za priplatok. skus kuknut ich stranky, mozno najdes niekoho takeho.
Dnes som to skúsil, prišiel som 25 minút po 10:30 už ma nezobrali, napriek tomu, že tam ešte boli, a vedeli, že nie som odtiaľ, a vravel som, že bolesť je neznesitelná, povedali že pohotovosť len do 10:30, autom sa cestovať s takouto bolesťou nedá, človek sa nesústredí, a vlakom či autobusom to nestíham, a vo sviatok človek zabije celý deň cestovaním, potom čaká tri hodiny, aby sa dostal naspäť... zlatý komunisti, keď zubná pohotovosť sídlila v každom meste vedľa bežnej pohotovosti...hlavne, že si za všetko platíme..
treba zacestovat do mesta, kde pohotovost funguje