Ahojte. asi tyzden mame doma 7 tyzdnove steniatko bulldoga. domacnost sme prisposobili jemu, vyzbrojili sa trpezliostou, ale uz ma ide porazit :) nedokazem ho naucit hygiene, ak nemozem ist s nim von (mam dieta) ma pripraven plienku. vycika sa tam a 5 minut na to sa vycika uplne inde, vykaka inde...ked ho karham, pochopi, sklopi usi a staaale dookola...nehovoriac o jednoduchych poveloch ako miesto, sadni atd...je neskutocne tvrdohlavy a ja uz neviem ako nanho...poradte mi co robit, psika sme chceli aj chceme, preto chcem aby sme uz nesliapali do mlacok a furt kricali
tvrdohlavy anglicky bulldog
Majka
To o odobrati steniatka od matky som myslela majitelov psa nie teba.Oni sa mali postarat o stena do 3 mesiacov.Stena sa odovzdava az po prvom stepeni a to je v 3 mesiacoch.
A co sa tyka temy...ja som ti napisala ze nemozes ocakavat od babatka ze sa ti bude pytat.Chce to cas a trpezlivost.On nie je tvrdohlavy,je len hlupucky.
Majka
To o odobrati steniatka od matky som myslela majitelov psa nie teba.Oni sa mali postarat o stena do 3 mesiacov.Stena sa odovzdava az po prvom stepeni a to je v 3 mesiacoch.
A co sa tyka temy...ja som ti napisala ze nemozes ocakavat od babatka ze sa ti bude pytat.Chce to cas a trpezlivost.On nie je tvrdohlavy,je len hlupucky.
Majka
Trosku silne a zbytocne slova,,vzali sme ho s odobrenim veterinarky,matka stence odstavila a uz o ne nejavila zaujem preto zhodnotila,ze mozu ist na predaj...ale zatvor ma za to, ze sme mu vytvorili milujuci domov :) 'k teme ani tuk...
Pises ze mas dieta...aj to si naucila byt bez plienok ked malo pol roka?
Ved ten psik je este babatko.Povely sa ucia psy ked maju viac ako 3 mesiace a na spinenie potrebuju tiež cas.Niektori psikovia aj 2 mesiace.Nemozes od neho ocakavat za ani 2-3 tyzdne ze sa bude pytat v case ked malo byt este pri mame.Takych ludi co tak skoro odoberu stena od matky by som pozatvarala.
ahoj nie, nie je papierovy. no zda sa mi, ze niekedy mi robi vyslovene naschval...ine povely ma teraz az tak netrapia ako to cikanie...samozrejme ze som si to aj googlila, len osvedcene rady na nasho skratka neplatia..vonku s nim chodime kazd chvilku kedykolvek mozem, aj ho tam pochvalim, pochvalim aj ked sa vycika na plienku, dostane pamlsok a o 5 minut bum akoby nic slapnem do... :))
To PPP je "profesionálna" deformácia. :)
Samozrejme som myslela PP.
Ak urobí kôpku alebo mláku a ty ho dodatočne vykarháš, tak z toho nemá nič. Vtedy reaguje na tvoje karhanie, nie na to, že niečo spravil. Treba ho upozorniť v tom momente.
Povely učiť postupne. Keď sa naučí jeden, pridať ďalší. Ak mu ho povieš a neurobí ho okamžite, chvíľu počkaj a až potom povel zopakuj. Inak ťa bude mať za blázna, čo sa nevie rozhodnúť, čo vlastne chce. Keď sa povel naučí, stačí občasné pripomenutie. Niektoré plemená majú väčšiu tendenciu tieto povely vedome ignorovať, pretože ich vedia a pretože im ich stále hovoríš.
Treba sa obrniť trpezlivosťou a ešte väčšou tvrdohlavosťou. Je ešte maličký.
Je s PPP alebo bez? Pretože v 6. týždňoch dať šteniatko je dosť skoro. Potreboval ešte minimálne týždeň či dva.