Ahojte, mam 16 rokov a pred 16-timi dňami som bola operovana v Žiline primarom Populharom na skoliozu. Na operaciu som v ziadnom pripade ist nechcela lenze moja chrbtica to uz potrebovala. Mala som hore cca 65° a dole 85°. Korzet som pred tym nosila len na noc a pravidelne som cvicila SM-system. Ak by som mohla vratit cas, tak korzet nosim 23 hodin denne. Lenze ja som ho nosit nechcela a to sa mi stalo osudnym. Pan primar ma vyrovnal na neuveritelnych 20° aj hore aj dole a vyzera to krasne. Prve dni po operacii neboli take hrozne ako som si myslela ze budu. Moja operacia trvala 4 a pol hodiny. Po operacii som mala primerane bolesti chrbtice a boli to minimalne bolesti.:) po operacii sa hned na druhy den stavate a zacinate chodit. Ak vydrzite 20 min.tak vam spravia korzet, ktory potom nosite 2 mesiace 23h.denne. Lenze ked som prisla domov tak asi po 3 dnoch ma zacali trapit velmi silne bolesti hrbta a tabletky nepomahaju. Na chrbat si davam vyhrevne vankuse, to trocha pomoze ale nie velmi. Chcem sa vas opytat, kto je po operacii skoliozy, ci ste aj vy mali take bolesti a ak ano, tak ako ste si s nimi poradili a ako dlho trvali.? Za odpovede vopred dakujem :)
Po operacii skoliozy
Ahoj v pondelok ma budú operovať na skoliózu. Mám 45° zakrivenie do pravej strany. Operovať ma bude primár v žiline popluhar. Bojim sa anestezie ( narkózy) prebudili ste sa po kolkych hodin? Vopred Ďakujem
Ahoj mam 16 rokov a som 9 mesiacov po operacii skoliozy. Bola som operovana v Bratislave doktorom Liscakom a som zato rada. Korzet nie je vsetko skusala som vsetko mne skoliozu iba zhorsil. Ak mas predpoklady proste sa to zhorsi. Cvicila som mala som masaze rehabilitacne pobyty bola som v Kovacovej. Nic. Rok pred operaciou som cvicila posilnovala. Mala som trenera trikrat do tyzdna som cvicila s nim trikrat sama. Chrbticu mi to zastabilizovalo ale uz som mala vela stupnov. Dole cca 60 a hore 40 tak som isla na operaciu. Aj som plavala ako je odporucane ale plavanim som si to zhorsila lebo som plavala na cas nie techniku. Operacia trvala 9h. Zvladla som to super nerobila som z toho vedu. Na 3 den som chodila sediet som mohla az po mesiaci. Bolesti boli a ja som mala 16 liekov za den cize som si vysadila ten od bolesti. Na jednej strane ma naozaj velmi bolel chrbat ale na druhej som sa naucila bolesti odolavat. Ako som dosla domov zlepsilo sa to. Lezala som 2 mesiace po 3 som isla do Kovacovej. Operovali ma v juni cize leto som lezala. Bolesti tam su to je jasne. Ak ta boli chrbat nic s tym neurobis. Mna bolel hlavne vecer. Este teraz obcas pobolieva. Men polohy rozptyl sa mobilom a vydrz to. Raz to prejde. Teraz ani neviem ze som mala operaciu. Mam jazvu 42 cm ale uz ju ani skoro nie je vidiet. Dufam ze som ti pomohla ak by si mala otazky napis na alicaa78@centrum.sk. Tak vela stastia.